آشپزباشی - سرمه جلیلی:
روشتهیه
سیبزمینی، نعنا، خیارشور، مایونز، آبلیمو، پیازچه، نمک و فلفل را در ظرف مناسبی بریزید و مخلوط کنید. آنگاه نان تستها را با کاتر مخصوص قالب مونو پورشن ببرید و داخل قالب قرار دهید. حالا روی نانها از مخلوط فراهم کرده بریزید، سطح آن را صاف کنید و با هویج رویش را بیارائید. سپس به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید.
یادآوری
چنانچه قالب مونوپرشن در دسترستان نبود از برشگرهای گرد و دیواره بلند استفاده کنید و تک تک آن را تهیه نمائید.
خواص سیبزمینی
سیبزمینی یک گیاه یک ساله است که ما از غدههای موجود در ریشه آن استفاده می کنیم. زادگاه اولیه آن در آمریکای جنوبی بوده و اولین بار توسط میرزا ملکُم خان به ایران آورده شده است، برای همین در ابتدا به آن « آلو ملکُم « می گفتند و اکنون هم در بعضی شهرهای ایران سیب زمینی را بنام آلو می شناسند. سیب زمینی غنی از بتاکاروتن ( پیش ساز ویتامین A) است که وقتی پخته می شود به آسانی جذب می شود. ساقه و برگ های سیب زمینی حاوی سمی بنام سولانین است، بنابراین نباید آن را مصرف کرد، ولی جوشانده رقیق شده همین برگ ها را به عنوان ماده خواب آور و آرامش دهنده اعصاب استفاده می کنند.
مهم ترین ماده اصلی موجود در سیب زمینی نشاسته است که معمولاً 9 تا 25 درصد آن را تشکیل می دهد، از این رو برای تامین انرژی ماده مفیدی است که نسبت به غلات کمتر تحت تاثیر آفات قرار می گیرد و پرورش آن آسان تر است. امروزه روسیه و آلمان بزرگ ترین تولید کنندگان سیب زمینی هستند.