آشپزباشی - اعظمگلزار منش :
روشتهیه
برنج را بشوئيد، بخيسانيد و در آب جوش بپزيد تا نرم شود. بعد آن را صاف كنيد. آنگاه قدري از برنج را كنار بگذاريد و باقيماندهاش را در كاسهي مناسبي بريزيد. حالا زردههاي تخممرغ، ماست، نمك، زعفران و روغن را در كاسهاي بريزيد و مخلوط كنيد. برنج را به آن بيفزائيد و خوب هم بزنيد. سپس ماهي را به شكل اشك ببريد و در مخلوط زعفران و نمك بخوابانيد. ماهي مزهدار شده را در ظرف نسوز چربكرده بچينيد و نيمي از مخلوط برنج و ماست را رويش بريزيد و صاف كنيد. اكنون سبزي را به باقيماندهي مخلوط برنج و ماست بيفزائيد و آن را نيز روي تهچين بريزيد و صاف كنيد. باقيماندهي برنج سفيد را روي تهچين سبزيپلو بريزيد و قدري بفشاريد. روي ظرف را با فويل بپوشانيد و تهچين را به مدت تقريبي 5/1-2 ساعت، در فر گرم كرده با دماي 081 درجهي سانتيگراد بپزيد. حالا تهچين را براي پذيرائي روي ديس مناسبي، برگردانيد.
خواص ماهی
ماهي ماده غذايي مفيدي است كه در مناطق شمالي و جنوبي كشورمان يعني مناطقي كه در كنار دريا واقع شدهاند، جزو مواد اصلي و اساسي برنامه غذايي مردم اين مناطق محسوب ميشود. ماهي داراي ارزش تغذيه اي بسيار بالايي است و اكثر مواد مغذي مفيد و ضروري براي انسان را به تنهايي داراست. ولي ويژگي مخصوص ماهي كه آن را بين ساير مواد غذايي حائز اهميت خاص ساخته است، نوع چربي موجود در آن است.