آشپزباشی - ايران كوهستاني :
روشتهیه
ماهي را با مخلوط آبليمو، ادويه و نمك مزهدار كنيد. آنگاه روغن را در تابهي مناسبي بريزيد و روي اجاق داغ كنيد و ماهي را در آن سرخ كنيد. سپس تيغهاي ماهي را بگيريد و ماهي را خرد كنيد. حالا سبزي، تخممرغها، نمك، فلفل، آرد، دارچين، زنجفيل، پودر سير، زردچوبه و جوزهندي را در كاسهي مناسبي بريزيد و اكنون مايهي فراهمكرده را در سيني چربكرده داراي كاغذ روغني، به اندازهي 35×45 سانتيمتر بريزيد و به مدت تقريبي 15 دقيقه در فر گرم كرده با دماي 180 درجهي سانتيگراد، بپزيد. آنگاه كوكو را روي كاغذ آلومينيومي برگردانيد، ماهي را رويش بريزيد و رول كنيد. رولت را در كاغذ آلومينيومي بپيچيد و به مدت تقريبي 20 دقيقه در فر گرمشده با دماي 200 درجهي سانتيگراد بپزيد.
يادآوري: در اين دستور از انواع ماهي ميتوان استفاده كرد.
خواص ماهی
ماهي و محصولات دريايي با وجود آن كه جزو مواد غذايي حيواني هستند، ولي از نظر تركيب چربي با ساير مواد حيواني متفاوتاند. چربي موجود در مواد غذايي حيواني به طور عمده حاوي تركيباتي به نام اسيدهاي چرب اشباع شده هستند كه اين تركيبات موجب بالا بردن كلسترول و ساير چربيهاي نامطلوب خون ميشوند.