آشپزباشی- سرور چاووشی
تخممرغها را ریز خرد كنید و همراه با بقیه مواد در سالادخوری بریزید و مخلوط كنید. آنگاه سس هریسا را به آن بیفزائید و خوب هم بزنید.
روش تهیه سس هریسا: روغن را گرم كنید، سیر و ادویهها را بیفزائید و كمی تفت دهید تا عطرشان به مشام برسد.
آنگاه تابه را از روی حرارت بردارید و صبر كنید تا ادویهها خنك شود. حالا آبلیمو و سركه را بیفزائید و خوب مخلوط كنید.
نكات مهـم
برای تهیه سركه هلو؛ ابتدا 5 كیلوگرم هلو را بشوئید و به مدت 2 ساعت روی پارچه خشك كنید.
بعد هسته آن را بیرون آورید و ریز خرد كنید.
سپس داخل ظرف مخصوص سركه بریزید و یك قاشق سوپخوری مایه خمیر، 100 گرم شكر و 2 قاشق سوپخوری نمك به آن بیفزائید و كمی چنگ بزنید تا مواد مخلوط شوند.
بعد از بستن در ظرف، خمیر سفتی از آرد، آب و روغن درست كنید و در ظرف را خمیر بگیرید تا هوا در آن نفوذ نكند.
ظرف را به مدت 25-30 روز در جای خشك و خنك نگه دارید.
بعد از این مدت، در ظرف را باز كنید و مواد را چنگ بزنید و از صافی رد كنید.
حالا مواد صاف كرده را به مدت 10 دقیقه بجوشانید و سرد كنید. سپس آن را در ظرفی بریزید و در مكانی تاریك نگهداری كنید.