آشپزباشی - اعظم گلزارمنش :
روش تهیه
روغن را در تابه بريزيد و روي اجاق گرم كنيد. آنگاه پياز را بيفزائيد و تفت دهيد تا طلائي رنگ شود و آن را روي هوله كاغذي آشپزخانه قرار دهيد تا روغن اضافياش گرفته شود. حال بلغور را كه از شب قبل خيساندهايد با آب و نمك بپزيد و آبكشي كنيد. اينك بلغور، روغن زيتون اضافي، ادويه و پياز سرخكرده را مخلوط كنيد و براي پذيرائي در ظرف مناسبي بريزيد. اكنون فريكه را با انجير، پنير و مخلوط سبزي بيارائيد.
يادآوري: منظور از ادويه مخصوص؛ مخلوطي از كنجد، تخم كرفس، پودر سير، پاپريكا و فلفل سياه است.
خواص بلغور
«بلغور گندم» یا «گندم شکسته» نوع کمتر شناخته شدهای از دانه کامل «گندم دوروم» است و در مقایسه با کربوهیدراتهایی که با گندم فرآوری شده یا غنی شده درست شدهاند، بلغور گندم منبع بهترین از ویتامینها، مواد معدنی، فیبر، آنتیاکسیدانها و ریزمغذیهاست.
بلغور چربی کمی دارد، مقدار زیادی مواد معدنی مثل منگنز، منیزیم و آهن دارد، ضمن اینکه منبع خوبی از پروتئینهای گیاهی است. پیش از همه اینها، بلغور مقدار بسیار خوبی از فیبر مورد نیاز در رژیم غذایی را تامین میکند که برای سلامت قلب و گوارشتان لازم است؛ با مصرف یک پیمانه بلغور، بیش از ۲۵ درصد نیاز روزانه شما به فیبر تامین میشود!