آشپزباشی - مرضیه مرشدی:
روشتهیه
روی سینة مرغ نمك و فلفل بپاشید و دو طرف آنها را در آرد بغلتانید. آنگاه كره را در تابة مناسبی بریزید و روی اجاق آب كنید. سپس سینههای مرغ را در كره تفت دهید تا طلائی رنگ شود. حالا آنها را در بشقاب مناسبی بگذارید و گرم نگه دارید. اكنون پیاز را در همان تابه بریزید و 3 دقیقه، تفت دهید. بعد آب مرغ، آبلیمو و كیپر را بیفزائید و سس را بجوشانید. آنگاه مرغ را به تابه برگردانید، در تابه را بگذارید و اسكالپ را با حرارت متوسط، بپزید تا مرغ نرم شود. اینك روی اسكالپ جعفری بپاشید و از روی حرارت بردارید. حالا اسكالپ را برای پذیرائی در ظرف مناسبی قرار دهید و با انواع سبزی پخته و لیمو بیارائید.
یادآوری
اگر كیپر در دسترس نبود از زیتون بدون هسته و خرد كرده استفاده كنید.
آشنایی با كیپر
گیاه کیپر گلهایی کاملا لطیف و سفید با پرچم های صورتی دارد و از اوایل اردیبهشت تا اوایل مهر ماه شروع به گل دادن میکند و در همین زمان است که محلی ها و کشاورزان بایستی با زحمت بسیار دانه دانه این غنچه ها را قبل از این که بزرگ و تبدیل به گل شوند بچینند. کیپر ها را تقریبا هر 6 تا 8 روز میچینند و کیپرها انواع متفاوت دارند، گاهی به اندازه یک عدس و گاهی به ابعاد یک زیتون میرسند. هر بوته در سال 500 گرم تا 3 کیلو گرم کیپر میدهد که معمولا آن را در آب نمک و یا آب و سرکه نگهداری میکنند که بهترین نوع نگهداری کیپر با نمک درشتدانه است که باعث میشود مزه خود را از دست ندهند. در ادامه بیشتر درباره ی خواص کیپر صحبت می کنیم.