آشپزباشی- مرضیه فولادی
كره، را آب كنید و بهوسیلهی قلممو كف و دیوارههای 8 تا 10 عدد پیاله كوچك را چرب كنید. داخل پیالهها را با برگ مو بپوشانید، به طوری كه برگها از دیوارهی پیالهها كمی بیرون بیاید.
اگر برگها خیلی بزرگ نبودند، از 2 برگ استفاده كنید. پیاز را با باقیماندهی كره تفت دهید تا سبك شود. سپس سیر را بیفزائید و پس از آن، فیلهی بوقلمون را بریزید و تفت دهید.
نمك، فلفل، زعفران و پنیر را نیز بیفزائید و همهی مواد را مخلوط كنید و كنار بگذارید. حالا بلغور را- كه از قبل در آب گرم خیساندهاید- در صافی بریزید، آبكشكنید و همراه با برنج، سبزی و خامه را به مخلوط بیفزائید.
در این مرحله، سفیدههای تخممرغ را با همزن برقی بزنید و با تمامی مواد آرام مخلوط سازید. داخل پیالهها را از این مخلوط پر كنید.
لبهی برگها را روی مواد بكشید و رویش را با فویل بپوشانید. پیالهها در ظرف مناسبی- كه آب گرم ریختهاید- قرار دهید و دلمه را در فر(تاون) گرمكرده، با دمای 220 درجهی سانتیگراد، به مدت 45 دقیقه بپزید. دلمه را همراه با سس میل كنید.
روش تهیهی سس
كره را در ظرف مناسبی بریزید و روی اجاق بگذارید. آرد را اضافه كنید و تفت دهید. سپس قرص عصارهی مرغ را در آب و شیر حل كنید و آرام آرام به آرد اضافه نمائید و با مفتول دستی هم بزنید تا سس غلیظ شود.
حالا شعله را خاموش كنید و شوید را به سس بیفزائید.
یادآوری: میتوانید به جای شیر در مواد لازم سس؛ از آب مرغ استفاده كنید.