آشپزباشی – مژگان فرهنگ
مایهخمیر، آب ولرم و شكر را در كاسه كوچكی بریزید و مخلوط كنید. رویش را بپوشانید و در جای گرم نگه دارید تا مایهخمیر فعال شود. آنگاه روغن مایع را بیفزائید و هم بزنید.
اكنون مخلوط آرد و نمك را كمكم به آن اضافه كنید تا خمیر مناسبی به دست آید. حالا خمیر را روی سطح آرد پاشیده خوب ورز دهید تا كاملاً صاف و یكدست شود.
خمیر را در كاسه چربكرده بگذارید، رویش را بپوشانید و در جای گرم نگه دارید تا حجم خمیر 2 برابر شود. سپس خمیر را روی سطح آرد پاشیده به ضخامت نیمسانتیمتر و به اندازه 20× 30 سانتیمتر باز كنید و مواد میانی را روی نصف خمیر بریزید و صاف كنید.
اكنون روی مواد را با پنیر بپوشانید و نیمه دیگر خمیر را روی مواد میانی تا كنید و در سینی چربكرده بگذارید. اینك روی خمیر را بپوشانید و 30 دقیقه كنار بگذارید. حال كالزون را به مدت تقریبی 30-40 دقیقه، در فر گرمشده با دمای 180 درجه سانتیگراد بپزید.
روش تهیه مواد میانی: مرغ، پنیر خامهای، فلفل دلمهای، سس فلفل تند، زیره، نمك و فلفل را با هم مخلوط كنید.