تحریریه ماهنامه آشپزباشی- مرضیه مرشدی
عدس را در كاسهی مناسبی بریزید. به مقدار كافی آب به آن بیفزائید و 45 دقیقه بخیسانید. بعد آن را در آبكش بریزید.
آنگاه عدس را در قابلمهی مناسبی بریزید، مقداری آب سرد به آن بیفزائید و به مدت تقریبی 10 دقیقه یا تا زمانیكه عدس نرم شود، بپزید. اینك سیبزمینیها را بپزید، پوره كنید و بگذارید خنك شوند.
حالا پورهی سیبزمینی، آرد نخود خام، سبزیهای معطر، ادویهها، فلفل چیلی، زردهی تخممرغ، آبلیمو و نمك را در ظرف مناسبی بریزید، دال عدس را بیفزائید و مخلوط كنید.
اینك از مخلوط فراهمكرده گلولههائی برداریدو به شكل كتلت تخت كنید. سپس رویشان قدری آرد نخود (اضافی) بپاشید.
روغن را در تابهی مناسبی بریزید و گرم كنید. حالا كتلتها را در تخممرغ بغلتانید و در روغن سرخ كنید.
كتلتها را روی هولهی كاغذی آشپزخانه قرار دهید تا روغن اضافیشان گرفته شود و برای پذیرائی در ظرف مناسبی بچینید و با سس تمرهندی میل كنید.
روش تهیهی سس تمرهندی
آب جوش و تمرهندی را در ظرف مناسبی بریزید و 30 دقیقه كنار بگذارید.
آنگاه تمرهندی را در صافی بریزید و رویش را با پشت قاشق فشار دهید تا عصارهاش خارج شود.
آنگاه زنجفیل، زیره و شكر قهوهای را درون تابهی مناسبی بریزید، عصارهی تمرهندی را بیفزائید و به مدت تقریبی 5 دقیقه یا تا زمانیكه سس قدری غلیظ شود، بجوشانید.
سپس سس را صاف كنید و همچنان كه گرم است، مصرف نمائید.
یادآوری: در هندوستان به سیبزمینی آلو گفته میشود.