تحریریه ماهنامه آشپزباشی- اعظم گلزارمنش
گوشت و پیاز را در تابه مناسبی بریزید و روی حرارت متوسط تفت دهید. آن گاه سیر، فلفل دلمهای و قارچ را بیفزائید و 3 دقیقه دیگر تفت دهید. سپس آب، پوره گوجه فرنگی، جعفری، نمك، ترخون، دارچین و فلفل را بیفزائید و بگذارید گوشت بپزد و آبش كشیده شود.
حالا نیمی از حلقههای سیبزمینی را در ظرف نسوز چربكرده، به گنجایش تقریبی 3 لیتر (12 پیمانه) بچینید، نیمی از سس فراهم كرده بشامل را رویش بریزید و مخلوط گوشت را به آن بیفزائید. اكنون باقیمانده سیب زمینیها را روی مواد گوشتی بچینید و باقیمانده سس بشامل را رویش بریزید. اینك موساكا را به مدت تقریبی یك ساعت، در فر گرم كرده با دمای 180 درجه سانتیگراد بپزید.
روش تهیه سس بشامل: كره را در تابه مناسبی بریزید و روی حرارت آب كنید. آرد را بیفزائید و تفت دهید. آنگاه شیر را كم كم افزوده و سس را پیوسته هم بزنید. حالا اندكی از سس را به تخم مرغ ها بیفزائید و مخلوط كنید و آن را درون باقیمانده سس بریزید. سپس نمك و پنیر را به سس بیفزائید و از روی حرارت بردارید.