تحریریه ماهنامه آشپزباشی- اعظم گلزارمنش
خمیر را روی سطح آرد پاشیده، باز كنید و دو دایره 25 و 28 سانتیمتری، از آن ببرید. آنگاه خمیر كوچكتر را در سینی چربكرده شیرینیپزی بگذارید. حالا سیب زمینیها را به ورقههای نازك، ببرید و در قابلمه حاوی آب و نمك بپزید تا فقط اندكی نرم شود. سپس آنها را در صافی بریزید و خشك نمائید.
اینك سیب زمینیها را در ظرف مناسبی بریزید و نیمی از خامه، پیاز، سیر، جوز هندی، نمك و قدری فلفل به آن بیفزائید و مخلوط كنید. اكنون سیبزمینی را روی خمیر بچینید به گونهای كه از لبه خمیر، دو ونیم سانتیمتر، خالی بماند. سپس یكی از زردههای تخممرغ را با 1 قاشق چایخوری آب سرد مخلوط كنید و روی لبه خمیر بمالید.
آنگاه خمیر بزرگتر را روی سیبزمینی بگذارید و دو لبه خمیر را به هم بچسبانید. حال آن را 20 دقیقه، در یخچال نگه دارید. سپس فر را با دمای 200درجه سانتیگراد گرم كنید. و روی پای را با مخلوط زرده تخممرغ و آب زرین سازید. اینك با چاقوی تیز، برشهای سطحی و با فاصلههای منظم از مركز خمیر به سمت لبههای آن، ایجاد كنید و در قسمت مركز خمیر نیز، دایرهای به قطر تقریبی دوونیم سانتیمتر، علامت گذاری نمائید.
اكنون پای را 20-25 دقیقه، در فر بپزید. سپس دمای فر را به 160 درجه سانتیگراد كاهش دهید و پای را با فویل بپوشانید و 10 دقیقه دیگر، آن را بپزید تا سیبزمینی بپزد. حالا باقیمانده خامه را در تابه مناسبی بریزید و روی حرارت گرم كنید. و تابه را از روی حرارت بردارید. آنگاه باقیمانده زردههای تخممرغ، سبزی معطر و یك چهارم قاشق چایخوری نمك به خامه بیفزائید و مخلوط كنید.
پای را از فر درآورید و دوباره دمای فر را به 200 درجه سانتیگراد افزایش دهید. اكنون دایره وسط پای را بردارید و به آرامی، با قاشق چایخوری بین سیب زمینیها و نان پای، جا باز كنید. سپس مخلوط خامه را كمكم درون این حفره بریزید و سینی را به آرامی، تكان دهید تا سس به همه جای پای، به طور یكسان برسد. اینك پای را با فویل بپوشانید و در فر بگذارید و 10 دقیقه دیگر آن را بپزید.