آشپزباشی - اعظم گلزارمنش:
روشتهیه
کلم را بشوئید و قسمت چوبی آن را بگیرید. آنگاه قابلمة مناسبی را تا نیمه آب کنید و به همراه 2 قاشق سوپخوری نمک روی اجاق بگذارید تا بهجوش آید. حالا کلم را از قسمت جدا شدة بوته درون قابلمه قرار دهید و به مدت 10-15 دقیقه بپزید. سپس برگهای نرم شده را به آرامی جدا سازید. اینک اینکار را تکرار کنید تا برگهای کلم نرم شوند و شما بتوانید به میزان دلخواه برگ کلم آماده کنید. حالا در تابة مناسبی گوشت و روغن را بریزید و روی اجاق بگذارید و پیوسته آن را هم بزنید تا گوشت تفت داده شود. سپس پیازداغ، نمک، فلفل و زردچوبه را بیفزائید و مخلوط کنید. اکنون سبزی را اضافه کنید و 5 دقیقه با گوشت روی حرارت مخلوط نمائید. حالا ظرف را از روی حرارت بردارید، لپة پخته و برنج آبکش کرده، خلال نارنج، خلال پسته، خلال بادام، نیمی از زعفران، نیمی از شکر و کمی سرکه را با مواد ترکیب کنید. سپس قسمت برجستة پشت برگ کلم را با چاقو ببرید و درون هر برگ به میزان 3 قاشق سوپخوری از مواد بریزید و به صورت بقچه یا رول بپیچید. کف تابة مناسبی چند برگ کلم بگذارید و دلمههای آماده شده را روی آن قرار دهید. اینک به میزان 2 پیمانه آب، باقیماندة شکر و زعفران باقیمانده را ترکیب کنید و روی دلمهها بریزید و با حرارت ملایم به مدت یک ساعت دلمه را بپزید. رویش را با خلال نارنج و خلال پسته بیارائید.
خواص کلم
کلم خاصیت دفاعی دارد و سبزی است که رفلاکس و زخم را بهبود می بخشد ، مصرف منظم برگهای کلم دردهای جسمی، ذهنی و حتی خارش را کنترل میکند .تحقیقات نشان داده ارتباطی بین فلانوئید و اپیگنین وجود دارد که تأثیر آرام بخشی دارد و در مواقع درد می توانید از آن استفاده کنید که این عوامل با استفاده از کلم فراهم خواهدشد.