روشتهیه
ماست، خیار، نمک و سیر را در مخلوط کن بریزید. مایه را به صورت پوره درآورید. اگر سس سبز زمردی میخواهید، شوید و نعناع را هم اضافه کنید تا کاملا ریز و مخلوط شوند. اگر سس سفید با رگههای سبز رنگ میخواهید، سس را داخل یک کاسه بریزید. شوید و نعناع را کاملا ریز کنید و سپس در کاسه ریخته کاملا با سس مخلوط کنید. روغن زیتون، سرکه و فلفل را اضافه کرده و خوب به هم بزنید. به جای نصف ماست از یکدوم فنجان خامه استفاده کنید تا سس غلیظ تر شود.
در صورت تمایل میتوانید یک فنجان پنیر خامهای هم به آن اضافه کنید. با مقداری تربچه خرد شده یک پیش غذای خوشمزه درست میشود.
در هر پرس: ۷۵ کالری (۴۰ کالری از چربیها)، ۴ گرم چربی (۱ گرم چربی اشباع شده)، ۴ میلیگرم کلسترول، ۱۹۰ میلیگرم سدیم، ۶ گرم کربوهیدرات (بدون فیبر خوراکی)، ۴ گرم پروتئین
نکته
ویژگی این سس در غلظت آن است و به همین دلیل نمیتوانید از مواد کم چرب استفاده کنید. سس کمچرب بلافاصله بعد از چند دقیقه آب میاندازد. در ضمن مقدار قابل ملاحظهای هم سیر دارد. نوشیدن شربت آب لیمو بعد از خوردن این سس تا حدی به از بین بردن بوی سیر دهان کمک میکند.