آشپزباشی
برای تهیه این ترشی، نیاز به چاقاله گردو داریم كه فقط در فصل بهار یافت میشود. بهترین زمان برای تهیه این ترشی، زمانی است كه پرههای داخلی گردو، هنوز سفت نشده باشد. گفتنی است كه زمان انتخاب چاقاله هم، بسیار مهم است و بهترین وقت آن، اواسط بهار میباشد.
اگر كمی دیر بجنبید، قسمت داخلی گردوها- هر چند هنوز كال و نخوردنی است- تبدیل به چوب میشود و برای تهیه ترشی مناسب نخواهد بود. برای اطمینان از نرم بودن داخل گردو، به كمك كارد میتوان نمونهای از آنها را چند تكه كرد. اگر نرم بود كه به راحتی بریده میشوند.
در روش دیگر، میتوان چنگال را درون گردو فرو برد؛ اگر پرههای داخلی چوب شده باشد، چنگال درون آن فرو نمیرود. پس از تهیه كردن گردوی مناسب ترشی، به این صورت عمل كنید:
یك كیلوگرم گردو را با حدود 3-4 لیتر آب بجوشانید. هر چقدر مقدار آب مصرفی برای جوشاندن گردو بیشتر باشد، میزان تلخی گردو بیشتر گرفته خواهد شد. پس از جوشاندن گردوها به مدت 5 دقیقه، آب آن را خالی كنید، آب تازه درون آن بریزید و كنار بگذارید. پس از 2-3 ساعت، آب آن را عوض كنید و این كار را آنقدر تكرار كنید تا تلخی گردو كاملاً گرفته شود.
برای اطمینان از تلخ نبودن گردو، كمی از آن را بچشید. هر وقت مزه تلخی احساس نكردید، آماده است. حالا با چنگال گردوها را سوراخ كنید تا سركه به راحتی درون آنها رخنه كند. این كار، باعث میشود تا ترشی سریعتر جا بیفتد. اكنون گردوها را درون شیشه بچیند و سركه به آن بیفزائید تا روی آنها را بپوشاند.
درِ ظرف را نیز ببندید و آن را در یخچال یا جای بسیار خنك نگه دارید، تا ترشی جا بیفتد و آماده مصرف شود.