آشپزباشی – اعظم گلزار منش :
روشتهیه
زیتون، گردو، سیر، زولنگ، اناریجه، آب آنار، گلپر و نمك را در كاسهی مناسبی بریزید و مخلوط كنید. حالا زیتون پرورده را دستكم
3 -4 ساعت در یخچال بگذارید تا آمادهی مصرف شود. آنگاه زیتون پرورده را در ظرف مناسبی بریزید و رویش را با دانهی انار ترش بیارائید.
چنانچه سبزی محلی در دسترستان نبود به همان مقدار از سبزی معطر استفاده نمایید.
خواص زیتون پرورده
زیتون پرورده برای چشمها نیز مفید است زیرا مقدار زیادی ویتامین A دارد که موجب دید بهتر شده و سلامت چشم را بیمه میکند. از دیگر خواص زیتون پرورده این است که از پیری چشم جلوگیری کرده و مانع از بروز بیماریهایی مانند آب مروارید میشود. همچنین اگر به دنبال داشتن پوستی شفاف و موهایی زیبا هستید؛ مصرف این چاشنی را فراموش نکنید. آنتیاکسیدانهای موجود در زیتون و گردو از پوست نگهداری میکنند و مانع از چروکیدگی و خشکی آن بر اثر آفتاب خواهد شد. همچنین مصرف زیتون پرورده به تقویت موها و براق شدن آنها کمک میکند.