آشپزباشی
بوتههای سیر، در بهار تازه است و برای تهیه این ترشی مناسب میباشد. چندین لایه از پوست روی آنها جدا كنید تا حبهها مشخص شوند اما بوتهها به صورت درسته باقی بمانند و از هم جدا نشوند. به عبارت دیگر، بوتههای سیر فقط باید یك لایه پوست داشته باشند و ریشه آن هم گرفته شود.
در فصلهای دیگر- كه سیر خشك در دسترس میباشد- به مدت یك روز آن را بخیسانید. سپس ریشه و پوستههای اضافی را بگیرید و آن را در صافی بریزید تا خشك شود.
اگر بوتهها ناصاف و فرورفته باشند، بهتر است آنها را حبهحبه كنید تا ناهمواریها و دورریز آنها گرفته شود، بدون آنكه پوستشان را كاملاً جدا كنید.
سپس سیرها را بهطور مرتب درون شیشه بچینید، یك قاشق چایخوری نمك به آن بیفزائید و سركه رویش بریزید تا كاملاً روی آن را بگیرد. پس از گذشت چند روز سركه به خورد سیرها میرود و سر آنها خالی میشود. مجدداً سركه اضافه كنید تا ظرف پر شود.
با گذشت زمان، رنگ سیر تغییر میكند و به سمت قهوهای میگراید و پس از چندین سال، كاملاً سیاه و شیرین خواهد شد.
اگر از سركه طبیعی برای تهیه این ترشی استفاده میكنید، سیرترشی باكیفیت بالائی خواهید داشت. این ترشی، دستكم پس از 2 ماه قابل مصرف است.