تحریریه ماهنامه آشپزباشی- سحر سامانی
گل كلم، پیاز و مخلوط سبزی را در ظرف شیشهای مناسبی بریزید. نمك دریا را در یك لیتر و 200 میلیلیتر آب حل كنید و به مخلوط سبزی بیفزائید.
آنگاه بشقاب سنگینی روی مخلوط سبزی قرار دهید تا كاملاً در آب نمك غوطهور شوند و 24 ساعت در آب نمك بمانند.
روز بعد این مخلوط را در صافی بریزید و با آب سرد آبكشی كنید.
حالا در قابلمهی بزرگی آب بریزید و مخلوط سبزی را به آن بیفزائید و 2 دقیقه حرارت دهید.
اكنون مخلوط سبزی را در ظرفی محتوی آب سرد بریزید و كنار بگذارید.
در این میان آرد، شكر، زردچوبه و پودر خردل را در كاسهی مناسبی بریزید و قدری سركه به آن بیفزائید تا خمیر شود.
سپس این مخلوط را همراه با باقیماندهی سركه درون قابلمهی مناسبی كه بهتر است از جنس استیل باشد، بریزید و روی اجاق بجوشانید.
پیوسته آن را هم بزنید تا حبابهای ایجاد شده بر روی سس از بین برود. سپس حرارت را كم كنید و سس را 15 دقیقهی دیگر بجوشانید.
اكنون مخلوط سبزی را به سس فراهمكرده بیفزائید و هم بزنید تا سبزی با سس مخلوط شود.
اینك ترشی را در شیشهی استریل كردهی گرم بریزید و درش را محكم ببندید و در جای خنك و تاریك نگه دارید تا بعد از یك ماه آمادهی مصرف شود.
پس از باز كردن در شیشهی ترشی حتماً آن را در یخچال نگه دارید.
یادآوری: این ترشی تا 6 ماه قابل مصرف است.