Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
پنجشنبه 22 آذر 1403 - 18:14

گاتا و نازوك

گاتا و نازوك

shooroshirin

0 0

متوسط

30 دقیقه

16 نفر

مواد مورد نیاز

شيريني‌هاي گاتا و نازوك خاص ارامنه‌اند و اكثراً‌ در ايام عيد به طور سنتي و به تعداد زياد تهيه مي‌شوند. اين شيريني‌ها به علت داشتن كره يا مارگارين بسيار طرد و خوش خوراك بوده، قابليت نگهداري نسبتاً طولاني دارند.

مواد لازم خمير

(دو عدد گاتا و 16-14 قطع نازوك):

آرد سفيد قنادي.....................500 گرم

نمك................يك پنجم قاشق چايخوري

بيكينگ پودر................2 قاشق چايخوري سر پر

كره يا مارگارين...............250 گرم

تخم مرغ كامل..............2 عدد

وانيل خالص.................نوك قاشق چايخوري

خامه صبحانه...............2 قاشق غذاخوري

ماست(معمولي)...................150 گرم

طرز تهيه خمير:   

آرد، نمك و بيكينگ پودر را 3 بار با هم الك كنيد. كره يا مارگارين ذوب شده در دماي آشپزخانه را با همزن بزنيد تا كرم رنگ شود. 3 قاشق غذاخوري از مخلوط آرد را روي كره يا مارگارين ريخته، هم بزنيد. تخم مرغ‌ها را دانه دانه اضافه كرده هر بار مخلوط را هم بزنيد، با اضافه كردن هر تخم‌مرغ 3 قاشق غذاخوري آرد به مايه اضافه نماييد. با تخم مرغ دوم وانيل را هم اضافه نماييد (اضافه كردن آرد به صورت مرحله به مرحله براي سفت نگه داشتن خمير است).خامه را اضافه نموده، هم بزنيد و مجدداً‌ كمي از مخلوط آرد را به كار ببريد. ماست را اضافه نموده،‌آن را به خورد خمير بدهيد. در اين مرحله همزن را خاموش كرده،‌ باقيمانده مخلوط آرد را با دست به خورد خمير بدهيد.

در انتها خمير به دست آمده، خمير نرم و لطيفي است كه به دست تميز نمي‌چسبد (منظور از دست تميز دستي است كه هنوز با خمير تماس نداشته است). روي خمير را بپوشانيد تا مايه دروني را آماده سازيد.

طرز تهيه مايه دروني:

همه مواد را داخل دستگاه غذاساز ريخته، مخلوط نماييد، يا اينكه به كمك نوك انگشتان مالش دهيد تا به صورت خرده نان درآيد.

طرز پيچيدن نازوك:

در ابتدا فر را روي حرارت 180 درجه سانتي‌گراد روشن نماييد. يك عدد سيني فر را با  كاغذ روغني پوشانده، كاغذ را با روغن مايع چرب كنيد. خمير آماده شده را وزن كرده،‌ آن را به دو قسمت مساوي تقسيم كنيد. يك قسمت را براي تهيه دو عدد گاتا نگه داريد و باقيمانده را مجدداً‌ به دو قسمت مساوي تقسيم كنيد( براي تهيه دو رولت براي نازوك). هر قسمت از خمير رطرز تهيه خمير:        

آرد، نمك و بيكينگ پودر را 3 بار با هم الك كنيد. كره يا مارگارين ذوب شده در دماي آشپزخانه را با همزن بزنيد تا كرم رنگ شود. 3 قاشق غذاخوري از مخلوط آرد را روي كره يا مارگارين ريخته، هم بزنيد. تخم مرغ‌ها را دانه دانه اضافه كرده هر بار مخلوط را هم بزنيد، با اضافه كردن هر تخم‌مرغ 3 قاشق غذاخوري آرد به مايه اضافه نماييد. با تخم مرغ دوم وانيل را هم اضافه نماييد (اضافه كردن آرد به صورت مرحله به مرحله براي سفت نگه داشتن خمير است).خامه را اضافه نموده، هم بزنيد و مجدداً‌ كمي از مخلوط آرد را به كار ببريد. ماست را اضافه نموده،‌آن را به خورد خمير بدهيد. در اين مرحله همزن را خاموش كرده،‌ باقيمانده مخلوط آرد را با دست به خورد خمير بدهيد.

در انتها خمير به دست آمده، خمير نرم و لطيفي است كه به دست تميز نمي‌چسبد (منظور از دست تميز دستي است كه هنوز با خمير تماس نداشته است). روي خمير را بپوشانيد تا مايه دروني را آماده سازيد.

 

طرز تهيه مايه دروني:

همه مواد را داخل دستگاه غذاساز ريخته، مخلوط نماييد، يا اينكه به كمك نوك انگشتان مالش دهيد تا به صورت خرده نان درآيد.

 

طرز پيچيدن نازوك:

در ابتدا فر را روي حرارت 180 درجه سانتي‌گراد روشن نماييد. يك عدد سيني فر را با  كاغذ روغني پوشانده، كاغذ را با روغن مايع چرب كنيد. خمير آماده شده را وزن كرده،‌ آن را به دو قسمت مساوي تقسيم كنيد. يك قسمت را براي تهيه دو عدد گاتا نگه داريد و باقيمانده را مجدداً‌ به دو قسمت مساوي تقسيم كنيد( براي تهيه دو رولت براي نازوك). هر قسمت از خمير را روي سطح كاري كه آرد پاشي شده است به صورت چهار گوش به قطر 2 ميلي متر پهن كنيد ( آردهاي اضافه را با قلم موي بزرگ بتكانيد تا شيريني بعد از پخت زياد خشك نشود). با مايه‌ي دروني روي خمير را بپوشانيد. با كف دست مواد را روي خمي فشار دهيد تا به آن بچسبد.

از يك طرف خمير را به صورت رولت بپيچانيد. دو طرف رولت را ببنديد و كمي آن را تخت كنيد و با كشيدن رولت آن را نازك تر كرده به آن طول بدهيد.

رولت را با كارد دالبردار به صورت دلخواه برش دهيد و برش‌ها را درون سيني فر با فاصله بچينيد. كار را با قسمت دوم خمير تكرار كنيد.

طرز تهيه گاتا:

يك قسمت از خمير را برداشته، سعي كنيد آن را به صورت بيضي به ضخامت 4 ميلي متر پهن كنيد. مقداري از مايه دروني را روي اين خمير پاشيده حدود 5/1 سانتي‌متر از دور خمير را خالي بگذاريد. با كمك نوك انگشتان واد را به خمير بچسبانيد. قسمت ديگري از خمير را برداشته و آن را نيز به صورت بيضي ولي كمي كوچكتر از خمير قبلي پهن كنيد و با آن روي مواد دروني را بپوشانيد. سپس خمير زيرين را روي خمير بالايي آورده و با فشار انگشتان گاتا را ببنديد. اگر خمير خشك بود براي چسباندن كمي آن را مرطوب سازيد. گاتاي بسته شده را روي سيني فر برگردانيد. اين كار را با دقت انجام دهيد و اگر فرم بيضي گاتا به هم خورد مجدداً‌ به آن شكل دهيد. روي گاتا را با قالب مورد نظر تزيين كنيد ولي آن را سوراخ نكنيد. يك عدد زرده تخم‌مرغ را با يك قاشق چايخوري ماست، يك قاشق چايخوري زعفران دم كرده و يك قاشق چايخوري پودر قند مخلوط كرده و آن را روي گاتا بماليد. گاتا را به مدت 35-30 دقيقه درون فر از پيش گرم شده با حرارت 180 درجه سانتيگراد بپزيد تا روي آن كاملاً‌ طلايي رو به قهوه‌اي شود. اگر بعد از 30 دقيقه روي گاتا يا نازوك طلايي نشد از حرارت رو استفاده كنيد. اين شيريني را بيش از اين حد نپزيد چون زياد خشك خواهد شد.

برچسب ها: شیرینیشیرینی سنتیطرز تهیهشیرینی خانگیگاتاطرز تهیه گاتا تعداد بازديد: 409 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فوت و فن

برای اینکه سفیده تخم مرغ زودتر و بهتر پف کند، قدری نمک به آن بیفزایید، بعد آن را خوب بزنید.  

سبد خرید شما

سبد خالی است