آشپزباشی - مریم امیری:
روشتهیه
کره، پودر شکر، پودر هل، پودر دارچین وپوست لیمو را در کاسة مناسبی بریزید و با همزن برقی بزنید تا صاف و یکدست شود. آن گاه زردة تخممرغها را بيفزائيد و مخلوط كنيد. سپس آرد را افزوده و مواد را هم بزنيد تا خمیر نرمی به دست آید. حالا خمیر را روی سطح آرد پاشیده به ضخامت 3 میلی متر باز کنید و با برشگر به اندازة 4×4 سانتیمتر قالب بزنید و در سینی شیرینی پزی بچینید. اكنون سيني را در فر گرم کرده با دمای 190 درجة سانتیگراد قرار دهيد و شيرينيها را به مدت تقريبي12 تا 15 دقیقه بپزید. همینکه شيرينيها، خنک شدند، رويشان اندكي مارمالاد بماليد و رویة کنجدی را روی آن قرار دهید. اينك شيرينيها را با پسته و گل سرخ بیارائید.
روش تهیة رویة کنجدی
کنجد را در تابة مناسبی بريزيد و روی حرارت ملايم، پيوسته هم بزنید تا برشته و طلائی شود. آنگاه کره و عسل را بيفزائيد و مخلوط کنید تا ماية صاف و يكدستي حاصل شود.
سپس آن را روی فویل چربکرده بريزيد و رويش را با وردنه صاف کنید. همينكه كنجد عسلي اندكي خنك شد، آن را با برشگر به اندازة 4×4 سانتیمتر قالب بزنيد و بگذارید کاملا سرد شود.
خواص کنجــد
دانههای کنجد تقریبا در میان تمام مغزها، دانهها، حبوبات و غلات، بیشترین فیتواسترولهای کاهندهی کلسترول را دارند. فیتواسترولها، ترکیباتی هستند که از نظر ساختاری به کلسترول شباهت دارند. آنها در سیستم گوارش، جای کلسترول را میگیرند و به این ترتیب جذب کلسترول در رودهها را کاهش میدهند. برخی پژوهشها نشان داده است که در بین ۲۷ نوع مغز و دانهی مختلف، دانههای کنجد (همراه با آرد مغز گندم)، بیشترین فیتواسترول را دارند.