آشپزباشی - ليلا آياني صفت :
روشتهیه
فر را با دماي 180 درجهي سانتيگراد گرم كنيد و قالب 25 × 35 سانتيمتري را چرب نمائيد و با كاغذ روغني بپوشانيد. آنگاه كره و شكر را با همزن برقي بزنيد تا صاف و يكدست شود و تخممرغها را يكي يكي بيفزائيد. سپس كرهي بادامزميني و وانيلين را درون مايه بريزيد و مخلوط كنيد. حالا آرد، نمك و بيكينگپودر را به مايه بيفزائيد و با همزن برقي هم بزنيد تا مايهي صاف و يكدستي حاصل شود. اكنون دوسوم از مايهي فراهم كرده را در قالب بريزيد، صاف كنيد و مارمالاد را رويش بريزيد. اينك باقيماندهي خمير را به شكل خرده نان درآوريد (با نوك انگشتان) و با بادامزميني مخلوط كنيد. سپس اين مخلوط را روي مارمالاد درون قالب بپاشيد. آنگاه قالب را در فر قرار دهيد و شيريني را به مدت تقريبي 50-55 دقيقه يا تا زمانيكه طلائيرنگ شود، بپزيد. حالا قالب را از فر درآوريد و بگذاريد شيريني اندكي خنك شود. بعد آن را به اندازههاي 5×5 سانتيمتر ببريد و از قالب خارج كنيد و روي پنجرهي سيمي خنك كنيد. آنگاه شيريني را براي پذيرائي در ظرف زيبا و مناسبي بچينيد.
خواص بادام زمینی
بادام زمینی طعم و ارزش غذایی مانند گردو و بادام دارد. بادام زمینی نیز بسیار مغذی است. آن ها شامل بسیاری از مواد مغذی ضروری و منبع عالی از منگنز، نیاسین و غیره هستند و طبق آنچه در این بخش از سلامت نمناک می خوانید منبع خوبی از ویتامین ایی ، اسید فولیک، فیبر و فسفر است. بادام زمینی ها برای 8 مقدار ماده مغذی ضروری مثل کاهش خطر بیماری های قلبی، کنترل وزن، تثبیت سطح قند خون، افزایش متابولیک در بدن انسان و غیره شناخته می شوند