آشپزباشی - آرزو گنجي :
روشتهیه
روغن، پودر شكر و وانيلين را در كاسة مناسبي بريزيد و با همزن برقي بزنيد تا صاف و يكدست شود. آنگاه زردة تخممرغ، پودر بادام و آرد را بيفزائيد و مخلوط كنيد تا خمير مناسبي، به دست آيد. حالا خمير را بين دو كاغذ روغني، به كمك وردنه باز كنيد و با برشگر مثلثي شكل به اندازة
3 سانتيمتر، قالب بزنيد، سپس خميرها را با فاصله در سيني شيرينيپزي، داراي كاغذ روغني بچينيد. رويشان سفيدة تخممرغ بماليد و پرك بادام بگذاريد. اكنون شيريني را به مدت تقريبي 10 دقيقه، در فر گرم كرده با دماي 175 درجة سانتيگراد بپزيد. همينكه شيريني خنك شد، رويش پودر شكر بپاشيد.
خواص بادام
بادام همچون گردو و پسته ازجمله آجیلهای خوشمزهای است که اتفاقا خواص بسیاری هم برای سلامتی دارد. بادام از میوهی درخت بادام بهدست میآید. نام علمی این خشکبار پرونوس دالسیس (Prunusdulsis) و بومی مناطق خاورمیانه، هند و شمال آفریقاست. همچنین در مناطقی مثل ایران، عربستان سعودی، لبنان، ترکیه، سوریه، اردن و اسرائیل یافت میشود. طعم بادام از شیرین تا تلخ قابلتغییر است و هر دو نوع آن در فروشگاهها وجود دارد. این آجیل خوشمزه، خواص درمانی زیادی نیز دارد که در ادامه به برخی از خواص بادام اشاره خواهیم کرد.