آشپزباشی - افسانه ظروفی
مایه خمیر، یک قاشق چایخوری از پودر شکر و آب ولرم را در کاسة کوچکی بریزید و مخلوط کنید.
آنگاه رویش را بپوشانید و 10 دقیقه در جای گرم نگه دارید تا مایه خمیر فعال شد.
آرد و نمک را در کاسه بزرگی الک کنید و در وسط آن حفرهای بسازید.
سپس مایه خمیر ورآمده، باقیماندة پودر شکر، کره، شیر و تخممرغ را درون این حفره بریزید و مواد را با هم مخلوط کنید تا به شکل خمیر درآید.
حالا خمیر فراهم کرده را روی سطح آرد پاشیده ورز دهید تا صاف و یکدست شود و بعد آن را در کاسه چربکرده بگذارید.
رویش را بپوشانید و در حدود یک ساعت در جای گرم نگه دارید تا حجمش دو برابر شود. اکنون هوای داخل خمیر را با فشار دستتان بر روی خمیر بگیرید و آن را به 10 قسمت مساوی تقسیم کنید.
آنگاه هر قسمت را به شکل توپ درآورید و با فاصله از یکدیگر، روی سینی چربکرده شیرینیپزی بچینید.
سپس روی خمیرها را بپوشانید و در حدود نیم ساعت در جای گرم نگه دارید تا حجم خمیرها دو برابر شود.
حالا رویشان با قلممو شیر بمالید و پنچیک را به مدت تقریبی 15-20 دقیقه در فر گرم کرده با دمای 180 درجه سانتیگراد بپزید.
اینک پنچیکها را روی پنجره سیمی بگذارید تا کاملا خنک شوند و بعد شکاف کوچکی در کنار پنچیک ایجاد کنید و قدری از کرم میانی را داخل آن بریزید.
اکنون پنچیک را برای پذیرائی در ظرف زیبا و مناسبی بچینید و رویش پودر شکر بپاشید.
روش تهیۀ کرم میانی
زرده تخممرغها، شکر، وانیلین و نشاستة ذرت را با همزن برقی بزنید تا کمرنگ و غلیظ شود.
آنگاه شیر را بجوشانید و کم کم به زردههای همزده شده بیفزائید.
سپس مایه به دست آمده را به ظرف شیر برگردانید و روی حرارت ملایم پیوسته هم بزنید تا کرم بپزد و غلیظ شود.
حالا کره را درون کرم بریزید و از روی حرارت بردارید. اکنون روی کرم را با سلفون بپوشانید تا رویه نبندد!
پنچیک نوعی شیرینی از خانوادة دونات است که اولین بار در لهستان تهیه و عرضه شد.
در نوع سنتی آن را با مربای آلو و یا مربای میوۀ گل نسترن یا گل سرخ پر میکنند.