طرز تهیه دونات ساده | طرز تهیه دونات آسان
در ظرف مناسبی مایه خمیر، شكر و آب را با هم مخلوط كنید. روی آن را بپوشانید و در جای گرمی قرار دهید تا مایه خمیر فعال شود. در ظرفی جداگانه شیر، كره و نیمی از شكر (اضافی) را با هم مخلوط كنید و روی اجاق بگذارید تا كره و شكر در شیر حل شود. سپس از روی اجاق بردارید. اكنون تخممرغها را با باقیماندهی شكر (اضافی) با همزن برقی بزنید. آنگاه مایه خمیر عمل آمده و مخلوط شیر را به تخممرغها بیفزائید و مخلوط كنید تا مایهی یكدستی حاصل شود. در كاسهی مناسبی آرد، نمك، جوز هندی و دارچین را دو بار الك كنید و بتدریج مایهی قبلی را به آن بیفزائید تا خمیری نرم حاصل شود و به دست نچسبد. اكنون روی خمیر را بپوشانید و به مدت تقریبی 2 ساعت در جای گرمی نگهدارید تا حجم آن دو برابر شود. حالا خمیر را روی سطحی آردپاشی شده؛ به كمك وردنه؛ به ضخامت نیم سانتیمتر باز كنید و با قالب مخصوص دونات برش بزنید. روغن را در ظرفی با كف ضخیم بریزید و داغ كنید و دوناتها را در روغن قرار دهید. سپس حرارت را كاهش دهید تا مغز دوناتها نیز بپزد. اینك دوناتهای سرخ شده را روی حولهی كاغذی آشپزخانه بگذارید تا روغن اضافی آن گرفته شود. بعد در پودر شكر بغلتانید.
یادآوری 1: در صورت تمایل میتوانید روی دوناتها را با شكلات ذوب شده نیز تزئین كنید.
یادآوری 2: دوناتها انواع گوناگونی نظیر: دونات شیری، دونات پرتقالی، دونات مربایی و دونات سیبزمینیدارند.