آشپزباشی- مریم امیری
روغن جامد را آب كنید و بگذارید خنك شود. آنگاه پودر شكر، پودر هل و بیكینگپودر را به آن بیفزائید و با قاشق هم بزنید تا مواد خوب با هم مخلوط شوند.
سپس آرد را بیفزائید و مخلوط كنید تا خمیر لطیفی حاصل شود.
حالا خمیر را روی سطح آرد پاشیده بگذارید و خوب ورز دهید تا صاف و یكدست شود. خمیر را در كیسه نایلونی قرار دهید و یك ساعت در دمای محیط نگهدارید.
اكنون هر بار به اندازه یك قاشق چایخوری از آن بردارید و به شكل توپ در آورید و با فاصله در سینی چربكرده بچینید.
تخم خرفه رویشان بپاشید و در فر گرم شده با دمای 200 درجه سانتیگراد قرار دهید تا روی شیرینیها ترك بخورد.
سپس دما را به 180 درجه سانتیگراد كاهش دهید و بگذارید شیرینی بپزد.
نكات خواندنی
در بسیاری از شیرینیهای سنتی دمای فر بالاست و این داغ بودن بیش از اندازه فر باعث میشود كه مغز شیرینی سفت شود و لطافت خود را از دست بدهد.
بنابراین بهتر است بعد از بیرون آوردن هر سینی شیرینی، در فر را 5 دقیقه باز بگذارید تا كمی از داغی اضافی آن كاسته شود.
بعد از خارج كردن سینی شیرینی از فر بهتر است آن را بلافاصله روی سطح خنكی قرار دهید تا سریعتر خنك شود و شیرینیهای داخل سینی تا هنگام سرد شدن كامل تیرهتر نشوند.