آشپزباشی – افسانه ظروفی :
شله زرد همراه همیشگی سفره افطار است که با آن رنگ طلایی و تزئین شده با ادویه دارچین با رنگین کردن سفره افطار خودنمایی میکند. این دسر خوشمزه بر پایه برنج درست میشود، برنج منبعی غنی از ویتامین «B» است و منبع خوبی برای تأمین کربوهیدرات بدن بهشمار میرود، زعفران و گلاب موجود در شله زرد هم خواصی همچون نشاط آوری، کاهش دردهای روماتیسمی و تقویت قلب و معده دارد. ادویه دارچین موجود در این غذا نیز سبب کاهش تری گلیسیرید میشود اما چنانچه مبتلا به بیماری دیابت یا تنگی عروق قلب هستید از خوردن شله زرد خودداری کنید یا در مصرف آن بسیار محتاط باشید زیرا میزان شکر و چربی این ماده مغذی زیاد است و کالری بالایی دارد.
روشتهیه
برنج را از قبل بخيسانيد و همراه با آب، در قابلمهي مناسبي بريزيد. بعد روي اجاق بگذاريد تا بجوشد و برنج، كاملاً نرم شود. آنگاه كره و شكر را بيفزائيد. چنانچه مايه
غليظ بود، قدري آب به آن بيفزائيد. سپس خلال بادام، زعفران حلكرده در آب و گلاب را نيز به شلهزرد بيفزائيد و پيوسته هم بزنيد تا ته نگيرد و غليظ شود. حالا شلهزرد را به مدت 10 دقيقه دمكنيد تا خوب جا بيفتد. اكنون آن را در ظرف مناسبي بكشيد و با دارچين و خلال پسته، تزئين نمائيد.
یادآوری : چنانچه بخواهيد شلهزرد را قالبي برگردانيد،
10 ورق ژلاتين را در آب سرد بخيسانيد و به روش بنماري حل كنيد و در اواخر پخت به شلهزرد بيفزائيد.