آشپزباشی - اعظم گلزارمنش
گندم را تمیز کنید و به مدت 2 روز خیس کنید. آنگاه روزی چندبار آب آن را عوض کنید تا گندمها جوانه بزند.
حالا پارچه تمیزی در آبکش قرار دهید و گندم را در آن بریزید. اطراف پارچه را روی گندم جمع کنید و زیر آب بگیرید.
سبد را در جای مناسبی مانند آشپزخانه قرار دهید. هرازگاهی زیر شیر آب بگیرید تا خیس شود.
پس از 3-4 روز (بسته به دمای محیط) جوانههای گندم در حد یک بند انگشت بلند میشوند.
در این زمان جوانه را از چرخ گوشت رد کنید و در آب سرد غوطهور سازید و از صافی (تنظیف) رد کنید.
3 بار تفالهها را با آب مخلوط کرده و از صافی رد کنید. اینک در قابلمه مناسبی آرد را با شیرابه گندم مخلوط کنید تا مانند دوغ رقیق شود.
حالا روی حرارت قرار دهید و با قاشق چون پیوسته آن را هم بزنید تا بجوش آید.
دقت کنید این عمل هم زدن باید ادامه داشته باشد تا سمنو غلیظ شود. سپس مجدداً 4-5 بار سمنو را با آب سرد رقیق کرده و بپزید تا رنگ سمنو کم کم تغییر کرده و غلیظ شود.
در مرحله آخر که آب اضافه میکنید به را نیز به سمنو اضافه کنید تا عطر، طعم و مزه خاصی به سمنو دهد.
البته میتوانید از بادام با پوست استفاده کنید، که بادام را باید در مرحله دوم رقیق کردن اضافه نمائید.
پس از 5 بار پخت، سمنو را باید با حرارت بسیار ملایم دم کرده و پس از آن سمنو را بکشید و با خلال پسته و بادام بیارائید.