ماهنامه آشپزباشی - افسانه ظروفی
شير، خامه و شكر را در ظرف مناسبی بريزيد و روی حرارت ملايم بگذاريد. آنگاه پودر ژلاتين را روی اين مخلوط بپاشيد و پيوسته آن را هم بزنيد تا شكر و ژلاتين حل شوند ولی مايه نجوشد.
سپس وانيلين را به آن بيفزائيد و ظرف را از روی حرارت برداريد. همينكه پاناكتا خنك شد، آن را در قالبهای دسر بريزيد و در فريزر بگذاريد تا كاملاً ببندد.
حالا دسر را از قالب درآوريد و روی پنجره سیمی قرار دهيد و سس براق را رويش بريزيد.
روش تهیه سس فرانسوی: پودر ژلاتين را روی آب(60 ميليليتر) بپاشيد و كنار بگذاريد تا به حالت اسفنجی درآيد و بعد آن را به روش بنماري حل كنيد.
آنگاه شيرعسلی، شكلات و محلول ژلاتين را در ظرف گودی بريزيد و كنار بگذاريد. حالا شكر، گلوكز و آب را در ظرف مناسبی بريزيد و روی حرارت ملايم قرار دهيد تا شكر حل شود.
سپس حرارت را زياد كنيد و شربت را بجوشانيد تا دمايش به 100 درجه سانتيگراد برسد. اكنون شربت را از روی حرارت برداريد و آن را روی مخلوط شكلات بريزيد، رنگ را بيفزائيد و چند دقيقه صبر كنيد تا شكلات آب شود.
اينك مایه فراهم كرده را با بلندر هم بزنيد تا كاملا صاف و براق شود. هنگام مصرف سس را صاف كنيد و همينكه دمايش به حدود 30 درجه سانتيگراد رسيد، قابل مصرف ميباشد.
يادآوری 1: چنانچه از قالبهای سليكونی استفاده ميكنيد، دسر را يك شب در فريزر بگذاريد تا بتوانيد به راحتی آن را از قالب جدا كنيد.
يادآوری 2: در صورت دلخواه میتوانيد برش نازكکی از كيك اسفنجی شكلاتی، زير دسر بگذاريد