آشپزباشی- لیلا آیانی صفت
قالبهای تارتلت به قطر 5/7 سانتیمتر را چرب كنید.
آنگاه كره، شكر و وانیلین را در كاسه دستگاه غذاساز بریزید و مخلوط كنید. سپس آرد، نمك، پودر كاكائو و آب را بیفزائید تا خمیر مناسبی حاصل شود.
خمیر را در كیسه نایلونی بگذارید و به مدت 1 ساعت در یخچال نگهدارید.
اینك خمیر را در قالبها پهن كنید و با چنگال سوراخهائی رویش ایجاد نمائید.
حال روی خمیر را با كاغذ روغنی بپوشانید و با حبوبات سنگین كنید و در فر گرم شده با دمای 190 درجه سانتیگراد، به مدت 10 دقیقه بپزید. بعد كاغذ را بردارید و 5 دقیقه دیگر خمیر را بپزید.
همینكه نان تارتلت خنك شد، قدری كرم گاناش در آنها بریزید و بگذارید كمی خنك شود. اكنون در هر تارتلت، روی كرم گاناش، قدری كرم لیمو بریزید و كنار بگذارید تا كرم ببندد.
حالا كرم پاتیسیر، خامه و اسانس بادام را با هم مخلوط كنید و در هر تارتلت قدری از این كرم بریزید و بادام پرك بپاشید.
روش تهیه كرم گاناش
خامه را در ظرف مناسبی بریزید و روی حرارت بگذارید تا گرم شود. آنگاه شكلات را بیفزائید و مخلوط كنید تا كرم صاف و یكدست شود و در آخر كره را بیفزائید.
روش تهیه كرم لیمو
60 گرم آرد ذرت، 200 گرم شكر، 250 میلیلیتر شیر، 1 قاشق سوپخوری پوست لیمو رنده كرده و 125 میلیلیتر آب لیموترش تازه را در ظرف مناسبی بریزید و روی حرارت قرار دهید و مرتب هم بزنید تا مایه غلیظ شود. آنگاه 3 عدد زرده تخممرغ را در كاسه كوچكی بریزید و قدری هم بزنید و داخل كرم بریزید.
حال كرم را پیوسته هم بزنید تا صاف و یكدست شود. در آخر 60گرم كره را بیفزائید و از روی حرارت بردارید.
یادآوری: برای تهیه كرم پاتیسیر، 250 میلی لیتر شیر را بجوشانید و 3 عدد زرده تخممرغ را همراه با 75 گرم شكر و قدری وانیلین، با همزن برقی بزنید.
آنگاه 30 گرم آرد را به تخممرغها بیفزائید و بعد شیر داغ را كمكم در مایه بریزید. حالا این مایه را روی حرارت بگذارید و پیوسته هم بزنید تا كرم بپزد و غلیظ شود.
اكنون آن را از روی حرارت بردارید و نایلونی را روی كرم بگذارید تا رویه نبندد! همینكه كرم خنك شد، آن را مصرف كنید.