آشپزباشی- افسانه ظروفی
4 ظرف مخصوص سوفله، به گنجایش 250 میلیلیتر را بردارید و دور تا دور آنها را به گونهای با فویل بپوشانید كه حدود 4 سانتیمتر، از لبه قالب بلندتر باشد.
آنگاه فویل را با نخ، محكم ببندید و دیواره داخلی آن را با كره چرب كنید و قدری شكر بپاشید. سپس قالب را تكان دهید تا شكر اضافی از آن بیرون بریزد. حالا زردههای تخممرغ، شكر و پوست لیمو را با همزن برقی بزنید تا كمرنگ و غلیظ شود.
آبلیمو را گرم كنید و كمكم به زردههای تخممرغ بیفزائید و پیوسته با همزن برقی بزنید. اكنون ژلاتین را روی یكچهارم پیمانه آب بپاشید و به روش بنماری حل كنید. همینكه محلول ژلاتین قدری خنك شد، آن را به مایه فراهم كرده بیفزائید و خوب مخلوط كنید. سپس رویش را بپوشانید و 15 دقیقه، در یخچال نگهدارید.
اینك خامه را به آن بیفزائید و مخلوط كنید. سفیدههای تخممرغ را با همزن برقی بزنید تا فرم بگیرد و به آرامی به مایه قبلی بیفزائید و مخلوط نمائید.
اما دقت داشته باشید كه حجم سفیده تخممرغ از بین نرود!
اینك سوفله را در ظرفهای مخصوص بریزید و در یخچال بگذارید تا كاملاً ببندد، آنگاه فویل را از دور ظرف سوفله باز كنید و در صورت دلخواه با خامه فرم گرفته و برشهای لیمو بیارائید و میل كنید.
نکات خواندنی
برای تهیه سوفله میباید از ظروف مخصوص و نسوز شیشهای، سرامیكی و یا فلزی مخصوص بهره بگیرید.
به این نوع ظرف –ramekin- میگویند كه با طراحی خاص و دیواره صاف و بلند برای تهیه سوفله، طراحی و ساخته شده است.
ظروف فلزی سوفله، پخت آن را كوتاهـر و سریعتر انجام میدهد ولی برای سوفلههای میوهای بهتر است از ظروف شیشهای و سرامیكی بهره بگیرد زیرا تماس برخی از میوهها با ظروف فلزی و اكسیده شدن آن موجب تیرهرنگ شدن اطراف سوفله میشود.