تحریریه ماهنامه آشپزباشی- افسانه ظروفی
برای پخت این کیک ابتدا فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد گرم كنید و قالب را به قطر 23 سانتیمتر، با كره چرب نمائید. آنگاه كف قالب را با كاغذ روغنی بپوشانید و روی كاغذ را نیز چرب كنید. سپس پوست گلابیها را بگیرید، هستههایش را درآورید و آن را از درازا ورقه ورقه كنید و كف قالب بچینید.
حالا كارامل را به این ترتیب فراهم كنید: شكر را در ظرف مناسبی بریزید و آب سرد را به آن بیفزائید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا شكر آب شود.اكنون حرارت را زیاد كنید و بگذارید شكر كارامل شود و به رنگ طلائی خوشرنگی درآید.
سپس آن را از روی حرارت بردارید و كره را كمكم به آن بیفزائید. اینك كارامل داغ را روی گلابیها بریزید و آن را كنار بگذارید. حالا مایه كیك را به این ترتیب آماده سازید: مواد خشك را با هم مخلوط و الك كنید و وانیلین را درون شیر بریزید.
آنگاه كره و شكر قهوهای را با همزن برقی بزنید تا صاف و یكدست شود و بعد تخممرغ ها را یكی یكی بیفزائید و مخلوط كنید. سپس مواد خشك و شیر را به طور یك درمیان به مایه تخممرغی افزوده و مخلوط نمائید.
اكنون مایه فراهم كرده را روی گلابیها، در قالب بریزید و به مدت تقریبی 35-45 دقیقه یا تا زمانیكه كیك طلائی رنگ شود، در فر بپزید. آنگاه كیك را از فر درآورید و 10 دقیقه، روی پنجره سیمی خنك كنید. سپس اطراف كیك را با كمك پالت، از قالب جدا كنید و آن را روی دیس زیبائی برگردانید.
یادآوری: برای تهیه این كیك کاراملی گلابی، از قالب كمربندی استفاده نكنید! زیرا ممكن است كارامل از آن بیرون بریزد.