آشپزباشی - افسانه ظروفی :
روشتهیه
زردة تخممرغها را همراه با نیمی از شکر و وانیل با همزن برقی بزنید تا کمرنگ و غلیظ شود. آنگاه سفیدة تخممرغها را با همزن برقی بزنید و باقیماندة شکر را کم کم به آن بیفزائید و همچنان به همزدن ادامه دهید. حالا زرده و سفیدة تخممرغها را به آرامی با هم مخلوط کنید و بعد کره را به آن افزوده و هم بزنید. سپس مخلوط الک کردة آرد، بیکینگپودر و نمک را بیفزائید و مخلوط سازید. اکنون مایة فراهم کرده را در قالب چربکرده به اندازة 20×30 سانتیمتر بریزید و کیک را به مدت تقریبی 25-30 دقیقه در فر گرم کرده با دمای 180 درجة سانتیگراد بپزید. اینک کیک را از فر درآورید و روی پنجرة سیمی بگذارید تا کاملا خنک شود. آنگاه شیر عسلی، شیر و خامه را در ظرف مناسبی بریزید و روی حرارت گرم کنید. همینکه این مخلوط ولرم شد آن را روی کیک بریزید (کیک میباید در قالب باشد و رویش را با خلال چوبی سوراخ سوراخ کرده باشید). سپس روی کیک را بپوشانید و یک شب در یخچال نگه دارید تا آمادة مصرف شود. حالا روی کیک را با خامة فرم گرفته بپوشانید و سس آلبالو را رویش بریزید و دوباره کیک را در یخچال بگذارید تا سس آلبالو ببندد. اینک میتوانید کیک را به اندازة دلخواهتان برش دهید و یا با برشگر گرد قالب بزنید. کیک را برای پذیرائی در ظرف زیبا و مناسبی قرار دهید و در صورت دلخواه با میوه بیارائید.
روش تهیة سس آلبالو:
همة مواد را با هم مخلوط کنید و روی حرارت ملایم پیوسته هم بزنید تا سس غلیظی به دست آید. همینکه سس خنک شد، آن را مصرف کنید.