آشپزباشی- افسانه ظروفی
قالب میان تهی را به قطر 21 سانتیمتر، چرب كنید و آرد بپاشید. آنگاه با تكان دادن قالب، آردهای اضافی آن را خارج كنید. سپس كره و شكر قهوهای را با همزن برقی بزنید تا سبك و یكدست شود.
حالا میپل سیروپ و تخممرغها را به آن بیفزائید و به همزدن ادامه دهید. بعد آرد و بیكینگ پودر را با هم الك كنید و همراه با شیر، به طور یك درمیان، به مایه بیفزائید.
حالا گردو را نیز اضافه نمائید و مخلوط كنید. اكنون مایه را در قالب بریزید و به مدت تقریبی 45 دقیقه، در فر(تاون) گرمشده با دمای 180 درجهی سانتیگراد، بپزید.
اینك كیك را روی پنجرهی سیمی برگردانید و صبركنید تا كاملاً خنك شود. سپس كیك را با كرم گاناش، خامه و شكلات بیارائید و برای پذیرائی، در دیس زیبائی بگذارید.
روش تهیهی كرم گاناش
100 گرم خامه را در ظرف مناسبی بریزید و روی حرارت بگذارید تا گرم شود. آنگاه 200گرم شكلات شیری به خامه بیفزائید و هم بزنید تا كرم صاف و یكدست شود.
یادآوری: میپل سیروپ، شیرهی درخت افراست كه در سوپرماركتهای بزرگ، در شیشههای مخصوص به فروش میرسد.
نكتههای خواندنی
بعد از فصل سرما كه درختان افرا كمكم قادر به تولید مجدد غذا میشوند، شیرهای كه در فصل سرما مورد استفاده درخت قرار نگرفته است طی فرایندهایی (سنتی و مدرن) جمعآوری میشود.
مهمترین قسمت این فرایندها، غلیظ كردن شیره میباشد به طوری كه از هر لیتر شیره اولیه تنها 1 لیتر شیره نهایی تهیه میشود.
مزه شیره افرا بسیار شبیه عسل است. شیره افرا بیشتر برای تزئین روی پنكیكها استفاده میشود و در صنعت قنادی مصارف بسیاری دارد.