آشپزباشی – افسانه اسفندیاری
آب، خرما، آب پرتقال، قهوه و 2 قاشق سوپخوری از پودر كاكائو را در ظرف مناسبی بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا بجوشد. آنگاه ظرف را از روی حرارت بردارید و صبر كنید مایه فراهم كرده خنك شود.
سپس آن را در كاسه دستگاه غذاساز بریزید و دستگاه را روشن كنید تا مواد پوره شود. حال 1 پیمانه از این پوره را كنار بگذارید. اكنون آرد، نمك، دارچین، باقیمانده پودر كاركائو و بیكینگسودا را در كاسه مناسبی الك كنید.
كره و شكر قهوهای با همزن برقی بزنید و تخممرغها را یكی یكی بیفزائید. حالا باقیمانده پوره خرما، مواد خشك و شكلات خرده كرده را هم بیفزائید و مخلوط كنید.
اینك مایه به دست آمده را در قالبی به قطر 23 سانتیمتر بریزید و به مدت تقریبی یك ساعت در فر گرم شده با دمای 180 درجه سانتیگراد، بپزید.
اكنون كیك را از فر در آورید و بعد از 5 دقیقه از قالب جدا كنید. كیك را روی پنجره سیمی قرار دهید و با پوره خرمای كنار گذاشته، مایه رویه و پودر نارگیل بیارائید و در ظرف زیبائی بگذارید.
روش تهیه مواد رویه: همه مواد را در ظرف مناسبی بریزید و 5 دقیقه روی اجاق بجوشانید.