آشپزباشی- سحر سامانی
فر را با دمای 180 درجهی سانتیگراد گرم كنید و قالب كمربندی را به قطر 18 سانتیمتر با كره چرب نمائید.
زردهی تخممرغها، شكر، پوست و آبلیمو را در ظرف مناسبی بریزید و با همزن برقی بزنید تا كمرنگ و غلیظ شود.
آنگاه سمولینا، بادام و آرد را در دومرحله به آن بیفزائید و مخلوط كنید. سپس سفیدهی تخممرغها را در ظرف مناسبی بریزید و با همزن برقی بزنید تا سفید شود و فرم بگیرد.
اكنون سفیدههای زده شده را به مایهی فراهم كرده بیفزائید و به آرامی هم بزنید تا حجم سفیدهی تخممرغ از بین نرود!
اینك مایهی فراهم كردهی كیك را درون قالب بریزید، رویش را صاف كنید و به مدت تقریبی 30-45 دقیقه در فر بپزید.
حالا كیك را از فر درآورید و اطرافش را با پالت آزاد كنید. سپس به كمك سیخ چوبی سوراخهائی در كیك ایجاد نمائید و بگذارید كیك در قالب خنك شود.
آنگاه شربت گرم را كمكم روی كیك بریزید و بعد كیك را از قالب بیرون آورید و در ظرف زیبا و مناسب پذیرائی، قرار دهید.
حالا ورقههای شبرنگ را روی كیك بچینید و رویشان مارمالاد زردآلو بمالید تا براق و درخشان شود.
یادآوری1: بهتر است مارمالاد زردآلو را با چند قطره آبلیمو در ظرف كوچكی (سسپن) بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا اندكی گرم شود. سپس آن را صاف كنید و به مصرف برسانید.
یادآوری2: سسپن «Sauce pan» به ظرف گود و دستهداری كه كف ضخیمی داشته باشد، میگویند.
یادآوری3: برای تهیهی شربت؛ شكر و60 میلیلیتر ( 4 قاشق سوپخوری) آب را در سسپن بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا شكر حل شود.
سپس عرق بهارنارنج را بیفزائید، 1 دقیقه آن را بجوشانید و از روی حرارت بردارید.
یادآوری4: (semolina) دانههای نسبتاً درشتی است كه از تصفیه كردن گندم دوروم (durum wheat) آسیاب كرده به دست میآید و بیشتر در تهیهی پاستا بكار میرود.
سمولینا كلمهی ایتالیائیست كه ریشه در زبان لاتین دارد و در زبان تركی به آن ایرمیك میگویند.