تحریریه ماهنامه آشپزباشی- افسانه ظروفی
ابتدا كیك اسفنجی را به این ترتیب آماده كنید؛ فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد گرم كنید و كف قالب 20 سانتیمتری را با كاغذ روغنی بپوشانید. تخممرغ، شكر و پوست پرتقال را با همزن برقی بزنید تا كمرنگ و غلیظ شود.
آنگاه آرد را بیفزائید و مخلوط كنید. حالا مایه فراهمكرده كیك را در قالب بریزید و به مدت تقریبی 10 دقیقه در فر بپزید. كیك را در دمای محیط خنك كنید و از قالب در آورید. اكنون آن را در رینگ 20 سانتیمتری بگذارید.
سپس كرم باواریای پرتقال را رویش بریزید و در یخچال قرار دهید تا كرم ببندد (حدود یك ساعت). آنگاه ژله پرتقال را فراهم كنید و روی كرم بریزید. دوباره قالب را در یخچال بگذارید تا ژله نیز ببندد.
اینك دسر را از قالب جدا كنید و برای پذیرائی در دیس زیبا و مناسبی قرار دهید. سپس آن را با خامه فرم گرفته و پرتقالهای دست ساختتان از خمیر مارسیپان، بیارائید.
روش تهیه كرم باواریای پرتقال: زرده تخممرغها و شكر را همراه با وانیلین با همزن برقی بزنید تا كمرنگ و غلیظ شود. شیر را بجوشانید و كمكم روی زردههای تخممرغ بریزید. سپس نیمی از آب پرتقال را به آن بیفزائید.
پودر ژلاتین را روی باقیمانده آب پرتقال بپاشید و به روش بنماری حل كنید. حال آن را نیز به مایه تخممرغی بیفزائید و بگذارید كرم نیمبند شود. اكنون خامه را درون كرم بریزید و مخلوط كنید.
روش تهیه ژله پرتقال: پودر ژلاتین را روی نیمی از آب پرتقال بپاشید و به روش بنماری حل كنید. آنگاه شكر و باقیمانده آب پرتقال را بیفزائید و بگذارید كاملاً خنك و سرد شود و به غلظت سفیده تخممرغ برسد.
یادآوری: میتوانید 100 گرم پودر ژله پرتقال را در یك پیمانه آب جوش حل كنید و یك دوم پیمانه آب سرد به آن بیفزائید. سپس آن را كنار بگذارید تا كاملاً خنك شود. آنگاه ژله فراهمكرده را روی كرم بریزید.