روشتهیه
خميرمايه را به همراه آب ولرم و شكر مخلوط كنيد و به مدت 5 دقيقه در جاي ولرم قرار دهید تا پُف كند. آرد را الك كنيد و با نمک، خميرمايه و روغن زيتون مخلوط کرده و با دست ورز دهيد تا خمير يكدست شود و به دست نچسبد. يك ظرف عميق را با روغن زيتون چرب كنيد و خمير را در آن قرار دهيد و سطح آن را با پارچه نخي مرطوب بپوشانيد تا حجم آن دو برابر شود.
بعد از زمان استراحت، خمير را به توپهايي به اندازه گردو تقسيم کرده و با وردنه پهن کنید.
تابه بزرگی را چرب كرده و سپس زير تابه را روشن كنيد و خمير را روي آن پهن کنید. وقتی کمی برشته شد، آن را برگردانید. سپس مواد دلخواه را روي آن قرار دهيد و بعد از آماده شدن خمير(برشته شدن كنار آن)، خمير را تا بزنيد تا طرف ديگر آن برشته شود.
طرز تهيه مواد درون خمير مناقيش:
1- زعتر را با روغن زيتون مخلوط كنيد و روي نان قرار دهيد.
2- پنير، كره و دانه كنجد را با هم مخلوط کرده و روي نان قرار دهيد.
3- براي تهيه كُشك، اول پياز را با روغن زيتون تفت دهيد و سپس گوجهفرنگي را اضافه كنيد تا آب آن خشك شود. سپس ماست را اضافه كنيد و به مدت چند دقيقه با هم مخلوط كنيد. این مواد را بگذاريد تا خنك شود و بعد از آن روي نان قرار دهيد.
4- برای تهیه مواد کوشتی، گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده و گوجهفرنگی خردشده با کمی روغن تفت دهید، سپس ادویه و نمک اضافه کنید.
نکته:
اين نوع نان در صبحانه يا افطار سرو ميشود و برای تهیه آن از پنير، زعتر، پنير با نعناع و زيتون يا كُشك(ماست همراه با گوجهفرنگي رنده شده) استفاده میشود. اين نوع نان در كشورهاي عربي مديترانه(لبنان، سوريه، اردن و فلسطين) متداول بوده و ميتوانيد آن را در فر يا در تابه تهيه كنيد.
زعتر ترکیبی از آويشن، كنجد، سماق، گرد ليمو و پودر گردو است.