آشپزباشی - ليلا آياني صفت :
خواص شوید : شوید خواص زیادی دارد که از جمله آن میتوان به بهبود سرفه و تنگی نفس اشاره کرد. همچنین ضعف معده، کبد و طحال، سنگ کلیه و مثانه، درد مفاصل، درد قاعدگی و بیماریهای تناسلی را بهبود میدهد. خوردن شوید سرفه و تنگی نفس را بهبود میدهد. مصرف شوید تازه، برای تنگینفس، سکسکه، ضعف معده و کبد و طحال، سنگ کلیه و مثانه، کولیت، درد مفاصل، درد قاعدگی و بیماریهای تناسلی مفید است.شوید مسکن درد شکم و روده، بازکننده گیر و انسداد آنها و هاضم قوی میباشد. شوید، پزنده طعام، بازکننده باد و بول و حیض و شیر است، و تخم آن در این خصوص قویتر از خود آن میباشد.خوردن شوید، یرقان (زردی پوست)، امراض بلغمی، سکسکه، ضعف معده، جگر و طحال را رفع میکند. خوردن شوید سرفه و تنگی نفس را بهبود میدهد.شوید یا شبت با طبیعت گرم و خشک، مفید حال بلغمیها و سردمزاجها است.
روش تهیه
آرد، شويد، بيكينگ پودر و نمك را در ظرف مناسبي بريزيد، مخلوط كنيد و حفرهاي در وسط آن ايجاد كنيد. آنگاه آب و روغن زيتون را در اين حفره بريزيد و مخلوط كنيد تا خمير مناسبي حاصل شود. سپس خمير را به مدت تقريبي 5 دقيقه، روي سطح آردپاشيده ورز دهيد تا نرم و يكدست شود. حالا خمير را به سه قسمت مساوي تقسيم كنيد و هر قسمت را روي كاغذ روغني، به قطر 25 سانتيمتر، باز نمائيد (نان بايد خيلي نازك باشد). اكنون رويشان روغن زيتون بماليد و شويد و نمك درشت بپاشيد. اينك با دقت، خمير را همراه با كاغذ روغني درون سيني شيريني پزي بگذاريد و به همين ترتيب، باقيماندة خميرها را نيز آماده كنيد. آنگاه نان شويد را 8-10 دقيقه، در فر گرم كرده با دماي 190 درجة سانتيگراد بپزيد و روي پنجرة سيمي خنك كنيد.