آشپزباشی - مهديس رحيميان:
روشتهیه
مایهخمیر و شیر را در کاسة کوچکی بریزید، رویش را بپوشانید و 10 دقیقه در جای گرم نگه دارید تا مایهخمیر فعال شود. آنگاه آرد، شکر و نمک را در کاسة بزرگی بریزید و زردة تخممرغها، روغن مایع و مایهخمیر ورآمده را به آن بیفزائید و مخلوط کنید تا خمیر نرم و مناسبی بهدستآید. حالا روی خمیر را بپوشانید و یک ساعت در جای گرم نگه دارید تا حجمش افزایش یابد. اکنون کشمش را در آب پرتقال بخیسانید و نیم ساعت کنار بگذارید تا کشمشها نرم شوند. آنگاه خمیر را به دو قسمت تقسیم کنید و هر قسمت را روی سطح آرد پاشیده، به ضخامت 5 میلیمتر باز کنید. سپس روی خمیرها کشمش بپاشید و آن را رول کنید. خمیرهای رول کرده را در دو قالب چربکردة لوف به اندازة 10×20 سانتیمتر بگذارید. رویشان را بپوشانید و به مدت تقریبی یک و نیم ساعت کنار بگذارید تا حجم قالب از خمیر پر شود. آنگاه روی خمیرها تخممرغ بمالید و سیاهدانه بپاشید. سپس قالبها را در فر گرم کرده با دمای 180 درجة سانتیگراد قرار دهید و نان را به مدت تقریبی 35-40 دقیقه، بپزید.
خواص کشمش
فیبر موجود در کشمش باعث می شود تا مواد مضر و سموم از دستگاه گوارش دفع شود و این می تواند از بروز بیماریهای روده، رشد باکتری ها و ناراحتی های ناشی از نفخ شکم محافظت کند.