Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
پنجشنبه 1 آذر 1403 - 16:50

قَلفِين (بیرجندی)

قَلفِين (بیرجندی)

shooroshirin5

1 0

متوسط

12 نفر

مواد مورد نیاز

پودر خمیر مایه 2 قاشق چایخوری

 

آب ولرم 80 میلی‌لیتر (یك‌سوم پیمانه)

 

شكر 1 قاشق چایخوری

 

روغن مایع 100 گرم

 

شیر 500 میلی‌لیتر (2 پیمانه)

 

زعفران و زردچوبه به میزان لازم

 

مخلوط زیره‌ی سبز و سیاه، گشنیز، تخم شوید و سیاه‌دانه 2 قاشق سوپخوری

 

آرد حدود 800 گرم

 

نمك یك‌دوم قاشق چایخوری

 

خرما و گردو (در صورت تمایل) یك‌دوم پیمانه

تحریریه ماهنامه آشپزباشی- انسیه حافظی

 

آب ولرم، مایه خمیر و شكر با هم مخلوط كنید، رویش را بپوشانید و در جای گرمی قرار دهید تا مایه خمیر فعال شود.

آن‌گاه در كاسه‌ی مناسبی، روغن، شیر ولرم، زعفران، زردچوبه، مخلوط ادویه و نمك را با هم مخلوط كنید و مایه خمیر عمل آمده را بیفزائید.

سپس آرد را به تدریج اضافه كنید تا حاصل شود و به دست نچسبد.

بعد آن را در كاسه‌ی چربكرده بگذارید، رویش را بپوشانید و در جای گرم نگه دارید تا حجمش دوبرابر شود.

اكنون هر بار قدری از خمیر را بردارید و به شكل توپ درآورید. حالا آن را تخت كنید و قدری از مخلوط خرما و گردو وسط آن بگذارید و خمیر را جمع كنید.

رویش چنگال بزنید و با مخلوط شیر و زعفران آن را زرین كنید و در فر گرم شده با دمای 180 درجه‌ی سانتیگراد، به مدت تقریبی 20-30 دقیقه بپزید.

یادآوری: در بیرجند این نان را در دیگ مسی كه به آن قلف می‌گویند، می‌پزند.

 

برچسب ها: انواع نانآموزش نانناندستور پخت نانمایه خمیرنان قلفیننان بیرجندی تعداد بازديد: 7650 تعداد نظرات: 1

نظرات

نظر شما در مورد این نان چیست؟

فوت و فن

برای اینکه سفیده تخم مرغ زودتر و بهتر پف کند، قدری نمک به آن بیفزایید، بعد آن را خوب بزنید.  

سبد خرید شما

سبد خالی است