آشپزباشی – افسانه ظروفی :
روشتهیه
شیر، 250 گرم از آرد و باقیماندة مواد لازم را بهجز گوجهفرنگی و ریحان در کاسة مناسبی بریزید و مخلوط کنید. آنگاه باقیماندة آرد را کم کم بیفزائید و مخلوط نمائید تا خمیر مناسبی حاصل شود. خمیر را روی سطح آرد پاشیده ورز دهید تا صاف و یکدست شود و بعد آن را در کاسة چربکرده بگذارید، رویش را بپوشانید و در جای گرم قرار دهید تا حجمش افزایش پیدا کند (حدود 1 ساعت). حالا هوای داخل خمیر را با فشار دستتان بگیرید و آن را دوباره اندکی ورز دهید. سپس گوجهفرنگی و ریحان را به خمیر بیفزائید و خمیر را به شکل توپ درآورید و در سینی چربکرده بگذارید، رویش را بپوشانید و 30-45 دقیقة دیگر، در جای گرم نگه دارید تا حجمش زیاد شود. اکنون روی خمیر شیر بمالید و اندکی آرد بپاشید و رویش برشهایی ایجاد کنید. اینک نان را به مدت تقریبی 35-40 دقیقه در فر گرم کرده با دمای 180 درجة سانتیگراد بپزید.
ریحان : ریحان به دلیل دارا بودن کاروتنوئیدها مانند بتاکاروتن، سرشار از ویتامین A است. در واقع بتاکاروتن میتواند به ویتامین A تبدیل شود. بتاکاروتن جلوی تشکیل رادیکالهای آزاد را میگیرد و اجازه اکسیده شدن کلسترول در رگهای خونی را نمیدهد. بدین ترتیب احتمال سکتههای قلبی و مغزی به حداقل میرسد.
یادآوری : مصرف این نان همراه با انواع سوپ و سالاد، دلچسب و مطلوب است.