آشپزباشی - افسانه ظروفی
مایه خمیر، شکر و یک چهارم پیمانه از آب ولرم را در کاسه کوچکی بریزید، رویش را بپوشانید و ده دقیقه در جای گرم نگه دارید تا مایه خمیر فعال شود.
آنگاه آرد و نمک را در کاسه مناسبی الک کنید و در مرکز آن حفرهای بسازید. سپس مایه خمیر ورآمده، باقیمانده آب، روغن و تخممرغ را در این حفره بریزید و مواد را با هم مخلوط کنید تا خمیر شود.
حالا خمیر را روی سطح آرد پاشیده ورز دهید تا صاف و یکدست شود و آن را در کاسه چربکرده بگذارید. اکنون روی خمیر را بپوشانید و حدود یک ساعت در دمای محیط نگه دارید. تا حجمش افزایش یابد.
سپس خمیر را به چهارقسمت مساوی تقسیم کنید و هر قسمت را به اندازه تقریبی 20×30 سانتیمتر باز کنید. اینک روی 2 تا از خمیرها مواد میانی بگذارید و رول کنید.
حالا هر یک از رولهای خمیر را وسط دو خمیر باقیمانده بگذارید. اطراف خمیر را به نوارهای 2 سانتیمتری برش دهید و به شکل حصیری روی خمیر رول شده ببافید.
حالا دو سر خمیر را به هم بچسبانید تا به شکل حلقه در آید و روی این قسمت را با برگهای خمیری بیارائید.
آنگاه روی خمیر زرده تخممرغ بمالید و آن را به مدت تقریبی 20-25 دقیقه در فر گرم کرده با دمای 180 درجه سانتیگراد بپزید.
روش تهیه مواد میانی: روغن را در تابه بریزید و روی حرارت بگذارید. آنگاه سیر و پیازچه را بیفزائید و تفت دهید. سپس تابه را از روی اجاق بردارید و باقیمانده مواد را به آن بیفزائید و مخلوط کنید.