Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
پنجشنبه 1 آذر 1403 - 13:29

نان خرمایی گــردویــی

نان خرمایی گــردویــی

shooroshirin

0 0

سخت

مواد مورد نیاز

مواد لازم برای 1 قرص نان

پودر مایه خمیر 1 قاشق سوپخوری

شکر 90 گرم

آب ولرم 60 میلی‌لیتر (یک‌چهارم پیمانه)

آرد 800 گرم

نمک 1 قاشق چایخوری

تخم مرغ 1 عدد

شیر 250 میلی‌لیتر (1 پیمانه)

کره نرم شده 100 گرم

مواد لازم میانی:

خرمای رطب 20 عدد

گردوی آسیاب کرده 120 گرم

شکر  50 گرم

دارچین 1 قاشق چایخوری

مواد لازم برای روی خمیر:

تخم‌مرغ 1 عدد

کنجد به میزان لازم

آشپزباشی - لیلا آیانی صفت

مایه خمیر، یک قاشق چایخوری  از شکر و آب ولرم را در کاسه کوچکی بریزید و مخلوط کنید. روی کاسه را بپوشانید و 10 دقیقه در جای گرم نگه دارید تا مایه خمیر فعال شود.

آن گاه آرد را در کاسه مناسبی الک کنید و نمک را بیفزایید. حالا وسط آرد حفره‌ای ایجاد کنید و تخم‌مرغ، شیر، باقیمانده شکر، کره و مایه خمیر ور آمده را در این  حفره بریزید و مخلوط کنید تا خمیر نرمی حاصل شود.

اکنون خمیر را روی سطح آرد پاشیده خوب ورز دهید تا صاف و یکدست شود و آن را در کاسه چربکرده بگذارید. رویش را با سلفون بپوشانید و در جای گرم نگه دارید تا حجمش دو برابر شود.

آنگاه خمیر را به 11 قسمت مساوی تقسیم کنید و هر قسمت را به شکل توپ درآورید.

حالا سینی شیرینی‌پزی را با کاغذ روغنی بپوشانید و یک قسمت خمیر را با وردنه به قطر 30 سانتیمتر باز کنید و روی کاغذ روغنی درون سینی بگذارید.

اطراف خمیر را صاف کنید و از مرکز، خمیر را به 10 مثلث برش دهید. برش‌ها را تا لبه خمیر برسانید ولی مراقب باشید که اطراف خمیر قطع نشود!

اینک خمیرهای باقیمانده را یکی یکی باز کنید و وسط هریک 2 عدد خرمای بدون هسته و قدری از مخلوط گردو، شکر و دارچین بگذارید.

خمیر را مانند توپ درآورید. آنگاه خمیرهای پرکرده را روی خمیر پایه در لبه خمیر کنار هم بچینید.

اکنون خمیرهای برش خورده (مثلثی شکل) را روی توپ‌های خمیری برگردانید، روی خمیر را بپوشانید و حدود نیم ساعت کنار بگذارید تا حجمش دو برابر شود.

حالا روی خمیر تخم‌مرغ بمالید و  کنجد بپاشید. سپس سینی را در فر گرم کرده با دمای 200 درجه سانتیگراد قرار دهید و نان را به مدت تقریبی 30-35 دقیقه بپزید.

برچسب ها: آموزش پخت ناننان شیریننان گردویینان خرماییآشپزباشیلیلا آیانی صفت تعداد بازديد: 1907 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فوت و فن

برای اینکه سفیده تخم مرغ زودتر و بهتر پف کند، قدری نمک به آن بیفزایید، بعد آن را خوب بزنید.  

سبد خرید شما

سبد خالی است