آشپزباشی - لیلا آیانی صفت :
روشتهیه
مایه خمیر، یک قاشق چایخوری از شکر و آب ولرم را در کاسة کوچکی بریزید، رویش را بپوشانید و 10 دقیقه کنار بگذارید تا مایه خمیر فعال شود. آنگاه باقیماندة شکر، شیر، کره و مایه خمیر ور آمده را در کاسة مناسبی بریزید و مخلوط کنید. حالا آرد و نمک را کمکم بیفزایید و هم بزنید تا خمیر مناسبی حاصل شود. سپس خمیر را روی سطح آرد پاشیده ورز دهید تا صاف و یکدست شود. بعد آن را به شکل توپ درآورید و در کاسة چربکرده بگذارید. اکنون روی خمیر را بپوشانید و در جای گرم نگه دارید تا حجمش دو برابر شود. اینک 350 گرم از خمیر فراهم کرده را بردارید، آن را به شکل توپ درآورید و در همان کاسه قرار دهید و رویش را بپوشانید. برای تهیة خمیر قهوهایرنگ، به باقیماندة خمیر 15 گرم پودر کاکائو و شیر را بیفزایید و خوب مخلوط کنید. حالا از این خمیر 220 گرم بردارید، آن را به شکل توپ درآورید و در کاسة چربکرده بگذارید و رویش را بپوشانید. سپس برای تهیه خمیر قهوهای تیره، 2 قاشق سوپخوری پودر کاکائو، شیر و رنگ سیاه را به باقیمانده خمیر بیفزایید و خوب مخلوط کنید. حالا این تکة خمیر را نیز در کاسة چربکرده بگذارید و رویش را بپوشانید. اکنون هرسه رنگ خمیر را جدا جدا به 7 قسمت مساوی تقسیم و هر تکه خمیر قهوهای را با وردنه به شکل مستطیل 12×30 سانتیمتر باز کنید و از درازا رول نمائید. روی خمیرها را بپوشانید تا خشک نشوند! آنگاه هر تکه خمیر قهوهای تیره را نیز با وردنه به اندازه خمیر قبلی (قهوهای) باز کنید و وسط هرکدام یک رول خمیر قهوهای قرار دهید. دو سر خمیر را به هم بچسبانید و خمیر را رول کنید. حالا هر تکه خمیر سفید رنگ را نیز با وردنه به اندازه خمیرهای قهوهای رنگ باز کنید و رول خمیر قهوهای تیره را وسط خمیر سفید بگذارید و دو سر خمیر را به هم بچسبانید و رول کنید تا طول خمیر به 60 سانتیمتر برسد. تمام خمیرها را به همین ترتیب آماده کنید و بعد آنها را از وسط نصف کنید تا به اندازة طول قالب (30 سانتیمتر) درآید. اکنول رولهای خمیر را در قالب چربکردة لوف به اندازه 12 × 30 سانتیمتر بچینید، روی خمیر را بپوشانید و 1-5/1 ساعت استراحت دهید تا حجم خمیر دو برابر شود و قالب را پر کند. اینک یک عدد تخممرغ را با چنگال بزنید و آن را به کمک قلم مو روی خمیر بمالید. سپس قالب را در فر گرم کرده با دمای 170 درجة سانتیگراد بگذارید و نان را به مدت تقریبی 25-30 دقیقه بپزید.