آشپزباشی-لیلا آیانی صفت
روش تهيه
مایهخمیر، شکر و یک چهارم پیمانه از آب ولرم را در کاسه کوچکی بریزید، رویش را بپوشانید و 10دقیقه کنار بگذارید تا مایهخمیر فعال شود.
آنگاه آرد، نمک، باقیمانده آب، مایهخمیر عمل آمده و روغن زیتون را در کاسه همزن برقی بریزید و با استفاده از مفتول مخصوص خمیر، مواد را هم بزنید تا خمیر مناسبی بهدستآید (میتوانید خمیر را با دست نیز ورز دهید).
سپس خمیر بهدستآمده را روی سطح آرد پاشیده ورز دهید تا صاف و یکدست شود و بعد آن را در کاسه چربکرده بگذارید. رویش را بپوشانید و بگذارید حجم خمیر افزایش یابد (حدود دو ساعت).
حالا خمیر را به دو قسمت مساوی تقسیم کنید و هر قسمت را روی سطح آرد پاشیده، به شکل دایره باز نمائید. اکنون ارده را روی هر دو خمیر بمالید و قدری مخلوط شکر و دارچین بپاشید.
اینک هر دو خمیر را جداجدا رول کنید و هر رول را به 6 قسمت مساوی تقسیم کنید. سپس روی هر قسمت وردنه بکشید تا قدری نازک شود.
حالا آنها را در سینی شیرینیپزی دارای کاغذ روغنی چربکرده، با فاصله بچینید و رویشان روغن زیتون بمالید و شکر، دارچین و کنجد بپاشید. آنگاه نانها را در فر گرم کرده با دمای 200درجه سانتیگراد به مدت تقریبی 12-15 دقیقه بپزید.