آشپزباشی – لیلا آیانی صفت
مایه خمیر، شكر و یكچهارم پیمانه از آب ولرم را در كاسه كوچكی بریزید و مخلوط كنید، روی آن را بپوشانید و در جای گرم قرار دهید تا مایه خمیر فعال شود. آنگاه آرد و نمك را در كاسه دیگری بریزید و 15 گرم از كره را به آن بیفزائید و مخلوط كنید.
سپس مایه خمیر ورآمده و باقیمانده آبولرم را بیفزائید و مخلوط كنید تا خمیر مناسبی به دست آید. حالا خمیر را روی سطح آرد پاشیده خوب ورز دهید تا كاملاً صاف و یكدست شود و بعد آن را در كاسه چربكرده، بگذارید.
رویش را بپوشانید و تقریباً یك ساعت در جای گرم نگهدارید تا حجم خمیر دو برابر شود. اكنون خمیر را سه قسمت كنید و هر تكه را به شكل مستطیل به ابعاد 30 × 40 سانتیمتر باز كنید، زیر و روی خمیر آرد بپاشید و به 6 قسمت مساوی ببرید.
به گونهای كه 6 نوار به اندازه 5×40 سانتیمتر داشته باشید. حالا 60 گرم كره باقیمانده را نیز سه قسمت كنید و هر تكه را روی هر خمیر بمالید تا سطح خمیر كاملا چرب شود.
اینك نوارهای خمیر را روی هم قرار دهید و یكجا رول كنید و روی خمیر وردنه بكشید تا قدری باز شود. به همین ترتیب خمیرهای باقیمانده را نیز آماده كنید و با فاصله از همدیگر در سینی چربكرده، قرار دهید.
روی سینی را بپوشانید و صبر كنید تا حجم خمیرها دوبرابر شود. سپس روی خمیرها زرده تخممرغ بمالید و به مدت تقریبی 20 دقیقه، در فر گرم شده با دمای 190 درجه سانتیگراد بپزید.
روی نانها میباید طلائی رنگ شود و چنانچه ضربهای به پشت نان بزنید، صدای توخالی آن شنیده شود. اكنون نانها را از فر درآورید. بلافاصله رویشان كره بمالید و مخلوط شكر و دارچین بپاشید.