آشپرباشی- لیلا آیانی صفت
مایهخمیر، آب و شكر را در كاسهی كوچكی بریزید و با هم مخلوط كنید. روی آن را بپوشانید و در جای گرمی قرار دهید تا مایهخمیر، فعال شود و حبابهائی روی آن پیدا شود.
سپس آرد و نمك را در كاسهای بریزید و وسط آن حفرهای ایجاد كنید. اكنون مایهخمیر عمل آمده، شیر ولرم، عسل، روغن زیتون و شوید را بیفزائید و هم بزنید تا خمیری به دست آید. حالا خمیر را روی سطح آردپاشی شده، خوب ورز دهید تا كاملاً صاف و یكدست شود.
بعد خمیر را در كاسهی چربكردهای بگذارید، روی آن را بپوشانید و در حدود 1 ساعت در جای گرمی قرار دهید تا حجمش دو برابر شود. اینك خمیر را به 15 قسمت مساوی تقسیم كنید و هر قسمت را به شكل توپ درآورید. سپس هر تكه را (به طول تقریبی 12 سانتیمتر) رول كنید و روی سینی چربكرده و آردپاشی شده، با فاصله از یكدیگر بچینید، روی خمیر را بپوشانید و دوباره به مدت نیم ساعت استراحت دهید.
حالا روی خمیر را با قدری شیر مرطوب سازید و كنجد بپاشید. بعد سینی را در فر (تاون) گرم شده با دمای 180 درجهی سانتیگراد، به مدت تقریبی نیم ساعت بگذارید تا نانها بپزند و طلائی رنگ شوند.