تحریریه ماهنامه آشپزباشی- افسانه ظروفی
مایهخمیر، شکر و نیمی از آب را در کاسه کوچکی بریزید، رویش را بپوشانید و در جای گرم بگذارید تا مایهخمیر فعال شود. آنگاه آرد، نمک، شیرخشک، روغن زیتون، تخممرغ، مایهخمیر ورآمده و باقیمانده آب را در کاسه بزرگتری بریزید و مخلوط کنید تا خمیر نرمی به دست آید.
سپس خمیر را روی سطح آرد پاشیده، ورز دهید تا صاف و یکدست شود و آن را در کاسه چربکرده بگذارید، رویش را بپوشانید و به مدت تقریبی یک ساعت یا تا زمانیکه حجمش دوبرابر شود، در جای گرم نگه دارید.
حالا خمیر را به 4 قسمت 90 گرمی، 9 توپ به وزن 60 گرم و در حدود 25 گرم برای قسمت حصیر بافت جدا کنید. اکنون سینی بدون لبه و یا سینی لبه کوتاهی را بردارید و آن را چرب کنید. آنگاه 4 خمیر 90 گرمی را جداجدا روی سطح آرد پاشیده، به قطر تقریبی 18-20 سانتیمتر باز کنید و هر یک را از داخل به 8 مثلث برش دهید بهگونهایکه برشها از محیط دایره قطع نشوند!
سپس 8 عدد از توپهای 60 گرمی را کنار هم و دایرهوار در سینی بچینید و یکی از خمیرهای به قطر 18 سانتیمتر را وسط این دایره قرار دهید. حالا مثلثها را به طرف توپها برگردانید بهگونهایکه هر مثلث روی یکی از توپها قرار بگیرد.
اینک روی خمیر کره آبکرده بمالید و خمیر بعدی را نیز به همین ترتیب روی خمیر قبلی قرار دهید و مثلثهای برش خورده را روی مثلثهای قبلی برگردانید. سپس خمیر سوم را نیز در وسط دایره ایجاد شده بگذارید به گونهایکه مثلثهای خمیر اینبار، بین دو مثلث قبلی قرار بگیرند.
حالا آخرین خمیر را نیز به همین ترتیب روی خمیر قبلی بگذارید و مثلثها را روی مثلثهای قبلی خمیر برگردانید. آنگاه آخرین توپ باقیمانده (60 گرمی) را در مرکز قرار دهید و با خمیر باقیمانده 25 گرمی روی آن را به شکل حصیر بیارائید.
اینک روی خمیر را بپوشانید و 15-20 دقیقه در دمای محیط نگه دارید. سپس روی خمیر قدری شیر بمالید و نان را به مدت تقریبی 25-30 دقیقه، در فر گرم کرده با دمای 160 درجه سانتیگراد بپزید.