آشپزباشی - ليلا آياني صفت
طرز تهیه نان فانتزی
پودر مایه خمیر، شكر و آب را در كاسهای بریزید؛ روی آن را بپوشانید و در جای گرمی قرار دهید تا مایه خمیر فعال و حبابهائی روی آن ظاهر شود. آنگاه آرد كامل و نمك را در كاسهای بریزید و مایه خمیر عمل آمده، كره و دوغ را به آن بیفزائید و مخلوط كنید. سپس آرد سفید را بتدریج افزوده و مخلوط كنید تا خمیر لطیفی به دست آید. حالا خمیر را روی سطح آردپاشی شده ورز دهید تا بافت آن صاف و یكدست شود. اكنون خمیر را درون كاسهی چربكردهای بگذارید؛ روی آن را بپوشانید و در جای گرمی نگه دارید تا حجمش دو برابر شود.
بعد خمیر را وزن كنید و به 3 قسمت مساوی تقسیم كنید. هر قسمت را به شكل لولهای در آورید و هر یك را به 4 قسمت مساوی تقسیم كنید. حالا هر تكه از خمیر را به شكل بیضی در آورید و با كمی فاصله از یكدیگر، در سینی چربكرده بچینید؛ روی آن را بپوشانید و در جای گرمی قرار دهید تا حجم آن دو برابر شود.
اكنون روی خمیر را با زردهی تخم مرغ به وسیلهی قلممو مرطوب كنید و در فر(تاون) گرم شده با دمای 200 درجهی سانتیگراد، به مدت تقریبی 20- 25 دقیقه قرار دهید تا نانها بپزد و طلائی رنگ شود.