تحریریه ماهنامه آشپزباشی- لیلا آیانیصفت
هر دو آرد، نمك و كره را در كاسهی مناسبی بریزید و آب را كمكم بیفزائید تا خمیر مناسبی به دست آید.
آنگاه خمیر را روی سطح آرد پاشیده، 10 دقیقه ورز دهید تا صاف و یكدست شود و آن را در كاسهی چربكرده قرار دهید.
سپس رویش را با نایلون محافظ بپوشانید و به مدت تقریبی 1 ساعت در دمای محیط نگه دارید. در این میان مواد میانی را فراهم كنید.
حالا خمیر را به 16 قسمت مساوی تقسیم كنید و هر تكه را به قطر 14 سانتیمتر باز كنید.
بین هر لایهی خمیر نایلون بگذارید تا به هم نچسبند و آنها را روی هم بچینید.
اینك روی نیمی از دایرههای خمیر را با مایهی میانی بپوشانید به گونهای كه یك سانتیمتر از اطرافش خالی بماند.
آنگاه لبههای خمیر را با آب مرطوب كنید و با باقیماندهی دایرههای خمیر روی مواد میانی را بپوشانید و دو لبهی خمیر را خوب به هم بچسبانید.
سپس روغن را در تابهی بزرگ و مناسبی بریزید و روی حرارت قرار دهید و پراتاها را یكییكی در روغن سرخ كنید تا برشته و طلائی رنگ شوند.
پراتا را روی هولهی كاغذی آشپزخانه بگذارید تا روغن اضافیاش گرفته شود و برای پذیرائی در ظرف مناسبی بچینید.
روش تهیهی مواد میانی: سیبزمینیها را بپزید و پوره كنید. روغن را در تابهی مناسبی بریزید و روی اجاق گرم كنید. آنگاه نمك، زیره و خردل را بیفزائید و تفت دهید.
سپس سیبزمینی و آب را به آن بیفزائید و 10 دقیقه روی حرارت هم بزنید تا كاملاً صاف و یكدست شود.