تحریریه ماهنامه آشپزباشی – لیلا آیانی صفت
مایه خمیر، یك قاشق سوپخوری از شكر و آب ولرم را در كاسه كوچك و مناسبی بریزید و مخلوط كنید. رویش را بپوشانید و در جای گرم مانند محیط آشپزخانه، قرار دهید تا مایه خمیر فعال شود.
آنگاه آرد و نمك را در كاسه بزرگی بریزید و باقیمانده شكر، شیر ولرم، تخممرغ و كره را به آن بیفزائید و مخلوط كنید. سپس مایه خمیر عمل آمده را نیز بیفزائید و همه مواد را با هم مخلوط نمائید تا خمیر مناسبی به دست آید.
حالا خمیر را روی سطح آرد پاشیده، خوب ورز دهید تا كاملا صاف و یكدست شود. بعد آن را در كاسه چربكرده بگذارید، رویش را بپوشانید و در جای گرم نگه دارید تا حجمش دو برابر شود.
اكنون خمیر را به دو قسمت مساوی درآورید و هر قسمت را روی سطح آرد پاشیده، به اندازهی 20×30 سانتیمتر، باز كنید. اینك هر خمیر را در سینی چربكرده بگذارید، مایه میانی را رویش بمالید و مربای آلبالو را نیز روی مایه پنیری بچینید.
آنگاه روی هر دو لبه درازای خمیر، نوارهائی به عرض 2 سانتیمتر و به شكل مورب ببرید و به شكل حصیری روی مایه میانی بیاورید. خمیر بعدی را نیز به همین ترتیب آماده كنید و رویشان را بپوشانید تا حجمشان دو برابر شود.
حالا روی خمیرها زرده تخممرغ بمالید و پرك بادام و شكر بپاشید. سپس سینیها را در فر گرم كرده با دمای 190 درجه سانتیگراد قرار دهید و نانها را به مدت تقریبی 25-30 دقیقه، یا تا زمانیكه طلائیرنگ شوند، بپزید.
روش تهیه مواد میانی: پنیر ماسكارپونه، وانیلین، شكر، آرد و تخممرغ را اندكی با همزن برقی بزنید تا صاف و یكدست شود.